Οι 100 καρέκλες του Martino Gamper!

0
973

Στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) εγκαινιάστηκε η έκθεση του πρωτοποριακού καλλιτέχνη Martino Gamper «100 καρέκλες σε 100 μέρες», μια έκθεση που από το 2007 μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Αιμιλία Γερουλάνου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Μαρτίνο Γκάμπερ, Ειρήνη Γερουλάνου.

Η προσέλευση του κοινού ήταν αθρόα, καθώς πέρα από το ξεχωριστό και πολύπλευρο ενδιαφέρον που παρουσιάζει αυτή η έκθεση, υπήρχε και ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος: Μέρος των εσόδων από την έκθεση θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»! 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» , Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη, Αιμιλία Γερουλάνου, πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, πολλοί φιλότεχνοι και φίλοι του Μουσείου Μπενάκη.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην έκθεση, ο καλλιτέχνης Martino Gamper και η επιμελήτρια της έκθεσης Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, οι οποίοι νωρίτερα το πρωί, μαζί με τον διευθυντή του Μουσείου, Άγγελο Δεληβοριά, έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 100η καρέκλα της έκθεσης, δημιουργήθηκε στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς ο καλλιτέχνης, σε κάθε πόλη που εκθέτει, συνηθίζει να δημιουργεί μια καρέκλα με υλικά που αναζητά στην ίδια την πόλη, και μάλιστα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκε και το φιλμάκι-ντοκουμέντο αυτής της δημιουργικής διαδικασίας.

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, σκοπός του Gamper, δημιουργώντας τις καρέκλες του, ήταν να μετατρέψει τον χαρακτήρα και τη λειτουργικότητα τους και να δημιουργήσει νέα χρήσιμα σχέδια αναμιγνύοντας τα στιλιστικά και τα κατασκευαστικά στοιχεία που διέθεταν οι καρέκλες που περισυνέλεξε.

Η έκθεση εντυπωσίασε τους επισκέπτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον καλλιτέχνη και την επιμελήτρια.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν: Αριέττα Βαρδινογιάννη, Μελίσσα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή-Βαρδινογιάννη, Νίκος Βαρδινογιάννης, Άρης Ζέττα και Μαρίνα Αντσακλή, Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νίνο, Δημοσθένης Βαρδινογιάννης, Μαρίνα Μαρτίνου – Λιβανού, Larry Gagosian, Δάκης Ιωάννου, Λιέττα Ιωάννου, Μαρία Ιωάννου-Καλημέρη, Χάννα Μυτιληναίου, Ανδριάννα Μυτιληναίου, Άννα Σουρδή, Χάλα Χούρη, Γιώργος και Λίσα Μελά, Μαριέλα Λιβανού, Ιωάννα Προκοπίου-Καϊρη, Σόφη Κουταλίδη, Ελεονόρα Γκούμα, Βάνα Λαβίδα, Ιωάννα Μαρτίνου, Τιτίνα Πατέρα, Αλεξάνδρα Τσάτσου, Ναταλία Τσαβλίρη, Κάρμεν Μαρινοπούλου, Βανέσσα Μαρινοπούλου, Αλεξάνδρα Ανδρεάδη, Ντένης Μουζάκης, Έφη Στρατάκη, Θανάσης Λάλας, Άννα Δρούζα, Πάρης Αλεξανδρίδης, Μικαέλα Δόξα, Έτα Σαμαρά, Παύλος Σάμιος κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Ιουλίου 2013. 

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:11 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here