Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κηφισιάς.

0
214

Ο βροχερός καιρός ανέτρεψε το εορταστικό πρόγραμμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κηφισιάς.

Μετά την δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, ακολούθησε κανονικά και υπό βροχή η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών.

Η υποχρεωτική τροποποίηση του προγράμματος δεν επηρέασε μόνο την παρέλαση των μαθητών. Ο πανηγυρικός της ημέρας για την διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εκφωνήθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας, στη Βίλα Κώνστα.

Στο χώρο αυτό για πρώτη φορά προσφέρθηκε κέρασμα, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο των τοπικών αρχών όσο και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Mε τα μηνύματα εκείνης της ένδοξης απελευθερωτικής Επανάστασης, στεκόμαστε σήμερα ως πολίτες και Νεοέλληνες…..Ανυποχώρητοι στα δίκια μας, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»

και πρόσθεσε με νόημα:

«O ιερός Αγώνας των προγόνων μας, ξεσήκωσε κύμα Φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη και η Επανάσταση ενισχύθηκε ποικιλοτρόπως. Γιατί η Ελλάδα μας και τότε και τώρα, όσο κι αν είναι καταφρονημένη και καθημαγμένη θα είναι πάντοτε Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here