Ο καθηγητής Ρομπόλης ισοπεδώνει το Ασφαλιστικό Μητσοτάκη-Πινοσέτ «Ακόμη και στην Χιλή το κατάργησαν γιατί χάθηκαν τα λεφτά στα χρηματιστήρια».

0
1612

10 Σεπτεμβρίου 2018 ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης αποδόμησε το κεφάλαιο-ποιητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που επέβαλε στη Χιλή ο Αουγκούστο Πινοσέτ.

Αποτυχημένο το ασφαλιστικό Πινοσέτ, η Χιλή επιστρέφει στο σύστημα που είχε πριν» δήλωσε ο Σάββας Ρομπόλης ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, σχολιάζοντας στο news 247 στους 88,6 την πρόταση Μητσοτάκη για κεφάλαιο-ποιητικό ασφαλιστικό.

Πρόσθεσε ότι το μοντέλο αυτό το είδαμε και στις ΗΠΑ επί Ομπάμα και η ασφαλιστική λόγω της κρίσης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα η αμερικανική κυβέρνηση να της χορηγήσει ένα τεράστιο δάνειο 85 δις για να μην καταρρεύσει.

Διευκρίνισε ότι σε όλες τις χώρες της Ένωσης υπάρχει με βάση τη νομοθεσία η κύρια σύνταξη, η επικουρική και η προαιρετική (δηλαδή τα επαγγελματικά ταμεία). «Αν κατάλαβα καλά, αυτό που συζητείται στην Ελλάδα είναι η επικουρική να πάει προς τις ασφαλιστικές εταιρίες» είπε.

Εκτίμησε ότι η επικουρικές θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εάν περάσουν στις ασφαλιστικές και τόνισε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα του ασφαλιστικού μαζί με τη γήρανση του πληθυσμού είναι ο παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας.

Ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης ισοπεδώνει τους υμνητές του Πινοσέτ……..

{videobox}YYH-xqiVGcs{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here