Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ του τίτλου «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι είδος πολυτελείας» φυλλαδίου που κυκλοφόρησε στην Κηφισιά.

0
215

Στο γραμματοκιβώτιό μου βρήκα σήμερα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, όχι είδος πολυτελείας».

Πέραν της προφανούς αβάσιμου του ισχυρισμού όπως διατυπώνεται στον τίτλο του φυλλαδίου, αφού δεν είναι λογικά δυνατή η αντιπαραβολή δημόσιου αγαθού και είδους πολυτελείας, αλλά μάλλον νοητή λογικά είναι μόνον η αντιπαραβολή δημόσιου αγαθού και ιδιωτικού αγαθού, αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα υπόψη νομολογίας Ευρωπαϊκών δικαστηρίων (Υπόθεση C 219/12, Finanzamt Freistadt Rohrbach Urfahr κατά Unabhängiger Finanzsenat Außenstelle Linz) αλλά και Ελληνικών δικαστηρίων είναι ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αφενός είναι ενσώματο αγαθό αφετέρου δεν είναι δημόσιο. 

Ο Άρειος Πάγος (π.χ. ΑΠ 602/2003) έχει κατ' επανάληψη κρίνει ότι η κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά τιμωρητέα πράξη.

Δεν είναι νοητή η επιβολή ποινής για κλοπή δημόσιου αγαθού, αφού η έννοια του δημόσιου αγαθού αποκλείει την έννοια της κλοπής.

Με τέτοιες αβάσιμες και άνευρες διατυπώσεις σε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, η μπουρδολογία του σαθρού επιστημονικά λόγου της είναι εμφανές ότι αποσκοπεί στον λαϊκισμό και στη δημιουργία εντυπώσεων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here