Ο Τσίπρας «έκλεισε το μάτι» σε 4 Ομάδες Πολιτών-Στρατηγική Πρώτης Κάλπης!

0
181

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέπεμψε καθαρό μήνυμα: Εάν οι πολίτες θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης, στην κάλπη της απλής αναλογικής πρέπει να βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας «έκλεισε το μάτι» σε 4 ομάδες πολιτών – Στρατηγική πρώτης κάλπης

Εάν κάποιος έπρεπε να απομονώσει το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με την παρουσία του στη ΔΕΘ, αυτό δεν θα ήταν άλλο από τον «μονόδρομο» της Πρώτης Κυριακής και της Απλής Αναλογικής.

Ο κ. Τσίπρας σε καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε για όλα τα πιθανά μετεκλογικά ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας με ψήφο ανοχής εάν είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέπεμψε καθαρό μήνυμα: Εάν οι πολίτες θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης, στην κάλπη της απλής αναλογικής πρέπει να βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ενδιαφέρομαι για να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση των ηττημένων» σημείωσε χαρακτηριστικά, καίγοντας τα σχετικά σενάρια που πυροδότησε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αλλά και τον κίνδυνο διασποράς απογοητευμένων ψηφοφόρων της ΝΔ στα κόμματα της ήσσονος Αντιπολίτευσης.

Είναι σαφές πως η Κουμουνδούρου επιδιώκει να «σκοτώσει» το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου ενόψει της Απλής Αναλογικής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως στην ομιλία του αλλά και την Κυριακή ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως όσο μικρότερη είναι η αποχή τόσο πιο σίγουρη είναι η πρωτιά του στις εκλογές.

Όπως επίσης και η ιδιαίτερη έμφαση που έδωσε στην αποχή των νέων, τους οποίους κάλεσε να χρησιμοποιήσουν το «όπλο» που έχουν στα χέρια τους, την ψήφο τους.

Μία δεξαμενή ψηφοφόρων, στους οποίους απευθύνθηκε με στοχευμένα μέτρα (μεταρρύθμιση στην Παιδεία, μεγάλο πακέτο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης), και στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε έχει σαφές προβάδισμα.

Επομένως, το σπάσιμο της αποχής στους σχεδόν 2 εκατ. νέους ψηφοφόρους αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» της νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποκατάσταση της Μεσαίας Τάξης

Πέραν του κεντρικού πολιτικού μηνύματος ωστόσο για την κάλπη της απλής αναλογικής, το σύνολο της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε το ειδικό βάρος που ρίχνει η Κουμουνδούρου στην επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης, η οποία τρία χρόνια μετά την ανάληψη διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη, μεσούσης της ραγδαίας απομείωσης εισοδημάτων και της κρίσης ακρίβειας κοιτά όλο και περισσότερο προς την εναλλακτική του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ποιοτικές μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω τις αδικίες για τη μεσαία τάξη» τόνισε με ενσυναίσθηση και καθαρή διάθεση αυτοκριτικής ο πρώην πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας πως στην μεγάλη επιβάρυνση που είχαν δεχθεί αυτά τα μεσοστρώματα προστέθηκαν και άλλα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένεκα των μνημονιακών καταναγκασμών.

Για το λόγο αυτό, φρόντισε με εμβληματικές εξαγγελίες στοχευμένες κυρίως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να αποδείξει εν τοις πράγμασι τη στροφή που επιχειρεί:

-Θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ για όλους-και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι στιγμής δεν είχαν,

-Κατάργηση του άδικου τέλους επιτηδεύματος,

-Ρύθμιση με πρόβλεψη διαγραφής μέρους των οφειλών για το πανδημικό χρέος,

-Χρηματοδοτικά εργαλεία και επανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στις ΜμΕ που τώρα είναι πλήρως αποκλεισμένες.

Ενίσχυση των εργαζομένων

Στην εδώ και καιρό διατυπωθείσα προγραμματική δέσμευση για αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, προστέθηκε η πρόβλεψη μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δραματική μείωση εισοδημάτων και αγοραστικής δύναμης λόγω του υπέρογκου πληθωρισμού.

Η πρόβλεψη αφορά τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, με το επιχείρημα της Κουμουνδούρου για την επιβάρυνση των ΜμΕ να είναι σαφές και να βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση του προγράμματός της: Με τις ελαφρύνσεις και την ενίσχυση που θα δεχθούν οι ΜμΕ καθώς και τη ρύθμιση των χρεών τους, η μισθολογική αύξηση είναι απολύτως εφικτή, πέρα από αναγκαία.

Στόχος η οργή των συνταξιούχων

Η άλλη ομάδα πολιτών στην οποία ο κ. Τσίπρας θέλησε να απευθυνθεί εμφατικά είναι αυτή των συνταξιούχων. Μία δεξαμενή ψηφοφόρων που παραδοσιακά κινούνται σε συντηρητικές επιλογές και στην οποία το 2019 η ΝΔ σάρωσε.

Η διάψευση των προσδοκιών και των προεκλογικών υποσχέσεων (αναδρομικά, εκκρεμείς συντάξεις, κατάργηση της 13ης σύνταξης) και η ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίον ο κ. Τσίπρας παρέθεσε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις:

Καταβολή των αναδρομικών σε τρεις δόσεις, επαναφορά της μόνιμης 13ης σύνταξης (ολόκληρης για όσους παίρνουν ως 500 ευρώ κα κλιμακούμενα μειούμενης για τις μεγαλύτερες απολαβές)

Έμφαση στη γυναίκα

Μία άλλη ομάδα στην οποία απευθύνθηκε με ένταση ο κ. Τσίπρας ήταν οι γυναίκες. Όλη την ομιλία του διαπερνούσε η πρόνοια για τη γυναίκα, την εργαζόμενη, την κακοποιημένη, την μητέρα.

Ως εκ τούτου, πέρα από την δέσμευση για νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην θέσπιση ειδικού επιδόματος μητέρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο θα λαμβάνει ως τα 24 έτη του κάθε παιδιού και το οποίο εν συνεχεία θα προστίθεται στην σύνταξη που θα λάβει όταν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here