Ο υφ’ έρπων οπορτουνισμός κάθε εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου.

0
602

Μεταξύ των κινήτρων για την ενασχόληση με τις υποθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη θέση του αιρετού είναι η συνεργασία με τους Δημοτικούς Συμβούλους, τόσο με αυτούς της κυβερνώσας παράταξης όσο και με τους αντιπολιτευόμενους, για την προαγωγή των υποθέσεων των δημοτών και του Δήμου.

Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως των ποιοτικών στοιχείων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και δη της επάρκειας τους σε ειδική γνώση για τις υποθέσεις αυτές.

«Ο πήχης είναι πολύ χαμηλός»  για τους διεκδικούντες την ψήφο των δημοτών αναφορικά με τις ικανότητες και τα επιτεύγματα στην επαγγελματική κυρίως ζωή αυτών που φιλοδοξούν να καταστούν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να διαχειριστούν με την εξουσία που προσάπτει σ’ αυτό ο νόμος τις τύχες των δημοτών και του δήμου στον οποίο εκλέγονται.

Περισσότερο ή λιγότερο, αυτό είναι γνωστό τοις  πάσι, εκλογέων κι εκλεγμένων. Αυτό, ίσως, που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ο υφ’ έρπων οπορτουνισμός του κάθε εκλεγμένου δοθείσης της ευκαιρίας για να τον εκδηλώσει.

Τέτοια ευκαιρία φαίνεται πως δίνει η απλή αναλογική στις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό και σφύζει από δραστηριότητα ανεξαρτητοποιήσεων δημοτικών συμβούλων ο Δήμος Κηφισιάς.

Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – εξ αυτών που ανεξαρτητοποιηθήκαν ήδη, και δη αυτών που διάλεξαν την απόσχιση τους από την κυβερνώσα παράταξη στο Δήμο Κηφισιάς όψιμα κι ενόψει των επερχόμενων εκλογών, καταλογίζουν αδυναμία της συνεργασίας τους με τον επικεφαλής Δήμαρχο και τους συναδέλφους τους, αλλά και διατυμπανίζουν το ζέον ενδιαφέρον τους για την προαγωγή των κοινών.

Οι ισχυρισμοί τους είναι αντιφατικοί, και πρόδηλα εμφανίζουν – προφανώς χωρίς να το επιδιώκουν οι δηλούντες – την αποτυχία τους να συμβιβαστούν ως αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι με τα ποιοτικά στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξης στην οποία πρόθυμα συμμετείχαν, αλλά και με τα ποιοτικά στοιχεία της Διοίκησης του Δήμου της Κηφισιάς στην οποία μετείχαν από της εκλογής τους.

Επιπλέον, οι ισχυρισμοί τους είναι δηλωτικοί του οπορτουνισμού τους, αφού κάποιος ή κάποια δημοτικός σύμβουλος που μετά την εκλογή του/της και την πρώτη καλή εμπειρία διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου αντιλαμβάνεται ότι έκανε λάθος εκτίμηση για τους ενδοπαραταξιακούς συνεργάτες του είτε παραιτείται σε χρόνο πρώιμο πολιτικών ισορροπιών – δεν περιμένει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα για να το κάνει – είτε δίνει τη μάχη του για ν’ ανατρέψει τη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και των δημοτών από τους «άτολμους», «ατάλαντους», και «άβουλους» decision-makers στο Δήμο.

Ο έκδηλος οπορτουνισμός αυτών που όψιμα ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι πρωτίστως στοιχείο αρνητικής κρίσης περί την ατολμία και τον τυχοδιωκτισμό αυτών που επιλέγουν την ανεξαρτητοποίηση στο παραπέντε της λήξης της θητείας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς.

Είναι, όμως, και στοιχείο προβληματισμού για τον επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης στο Δήμο Κηφισιάς για τις λάθος επιλογές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here