ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ζυμώσεων για συνεργασίες κομματικά αντίθετων υποψηφίων, στο Δήμο Κηφισιάς.

0
576

Μπορεί οι ανεξαρτητοποιήσεις  να μονοπώλησαν και λογικά το ενδιαφέρον των Δημοτών του Δήμου Κηφισιάς, δεν εμπόδισαν όμως κάποιους να μετακινηθούν από τις πολιτικές τους θέσεις,  βάζοντας το καλό του Δήμου Κηφισιάς πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, όπως οι ίδιοι τουλάχιστον ισχυρίζονται!!……

Την συνεργασία τους ενόψει των αυτό-διοικητικών εκλογών στην Κηφισιά, ανακοίνωσαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί οι δύο κομματικά αντίθετοι υποψήφιοι, ο Παναγιώτης Κανακάκης  με τον συνδυασμό «Βήματα μπρος» και ο Χρήστος Καλός  με τον συνδυασμό «Δημιουργία για την Κηφισιά».

Ο Παναγιώτης Κανακάκης αν και επίσημα μέχρι τώρα δεν έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλη σχεδόν η Τοπική Οργάνωση του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Γρίβα.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Παναγιώτης Κανακάκης, είπε πως για την επιβολή διοδίων αν χρειαστεί θα υπερβεί την όποια κομματική πειθαρχία.

Ο Χρήστος Καλός από την άλλη είπε ότι παρότι είναι μέλος της επιτροπής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι δογματικός και δεν στέκεται κομματικά όπως ισχυρίζεται!

Άλλωστε, όπως είπε, έχει διακρίνει τη σταθερότητα στις προτάσεις και τις θέσεις του Παναγιώτη Κανακάκη στα Δημοτικά Συμβούλια και τις περισσότερες συμφωνεί μαζί του.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γ’ Λυκείου Κηφισιάς στις Αδάμες, συμβολικό σημείο της Κηφισιάς όπως είπε ο κ. Κανακάκης, αφού στο παρελθόν σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι την έχουν απαξιώσει.

Ο Χρήστος Καλός πρόσθεσε ότι οι Αδάμες μπορεί να είναι ένας σχετικά καινούργιος οικισμός αλλά έχει πάνω από 17.000 κατοίκους, πολύ περισσότερους από τα Αλώνια  με πληθυσμό των 7.000 κατοίκων και προβλήματα αναλογικά τον αριθμό των κατοίκων.

Ο Παναγιώτης Κανακάκης ανέφερε ότι υπάρχει σκοπιμότητα που οι Συνδυασμοί βάζουν πολλούς υποψηφίους από την περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαμοιρασμός των ψήφων να μην επιτρέπει τελικά την εκλογή κανενός δημοτικού συμβούλου από τις Αδάμες.

Αν και κομματικά αντίθετοι οι δύο υποψήφιοι, όπως επίσημα ανακοίνωσαν και οι δύο, το κοινό καλό για την Κηφισιά τους έκαναν να προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία.

Παρόλο που η ημέρα της συνάντησης ήταν φορτισμένη λόγω και της διαδήλωσης για τη Μακεδονία, αυτό δεν εμπόδισε τους διοργανωτές της εκδήλωσης να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συζήτηση, η οποία είχε και μεγάλη ανταπόκριση από κατοίκους της περιοχής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνοντας ως παράδειγμα την αρχική «ετικέτα» συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ κατά πόσο η εν λόγω συνεργασία «ειδικού σκοπού» των Δημοτικών Συμβούλων Παναγιώτη Κανακάκη και Χρήστου Καλού, θα αποδειχθεί  ότι είναι βιώσιμη ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here