Ποίοι μπαίνουν στη Nέα Κυβέρνηση;;

0
614

Τέσσερα εμβληματικά στελέχη από την κεντροαριστερά προορίζονται να αναλάβουν κομβικά υπουργεία. Με κύριο στόχο την εξάντληση της τετραετίας.

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ στελέχη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι αποφασισμένα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Kontranews», οι Χάρης Παμπούκης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Δανέλλης, αλλά και προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, στελέχη που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Πληροφορίες εμφανίζουν τον Χάρη Παμπούκη να τοποθετείται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης και Σπύρος Δανέλλης.

Η διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά θέτει προ των ευθυνών της τη Φώφη Γεννηματά η οποία αντί να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας επιμένει στον απομονωτισμό κλείνοντας παράλληλα το μάτι στη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα θα προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις στο ΚΙΝΑΛ ειδικά σε επίπεδο μη κοινοβουλευτικών στελεχών.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση συνδέονται ευθέως με την πρωτοβουλία για διαμόρφωση μιας νέας κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια να δώσει τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα για την εξάντληση της τετραετίας.

Πρόκειται για μια κίνηση στρατηγικής σημασίας με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ που βρίσκονται σε διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση.

Αυτή η αναγκαστική συνύπαρξη προκαλούσε αγκυλώσεις και βεβαίως δεν ήταν αποδεκτή από μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της Κεντροαριστεράς.

Το Σκοπιανό ήταν τελικά ο καταλύτης των εξελίξεων ενώ παράλληλα για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου που μπορεί να αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Η παραίτηση Καμμένου οδηγεί στην διάλυση των ΑΝΕΛ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών του διαφοροποιείται κάθετα από τις επιλογές Καμμένου, τον οποίο ακολουθούν μόνο ο Κατσίκης και η Τσαρουχά.

Οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να προσχωρήσουν στη νέα πλειοψηφία για να συνεχίσει η κυβέρνηση την πορεία της μέχρι την εξάντληση της τετραετίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here