Πώς βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα.

0
488

Πολλοί επιλέγουν για την προστασία τους να κυκλοφορούν φορώντας μάσκα. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί πώς ενώ όλοι φοράμε σωστά τις μάσκες εντούτοις δεν τηρούμε τις σωστές οδηγίες για την αφαίρεσή της.

Η απλή μάσκα προσώπου έχει μια έγχρωμη επιφάνεια, συνήθως χρώματος μπλε, που αποτελεί την εξωτερική πλευρά. Είναι αδιάβροχη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να μένουν εκεί τα μικρόβια του περιβάλλοντος. Η εσωτερική επιφάνεια της είναι άσπρη και φτιαγμένη από απορροφητικό υλικό και πρέπει να εφάπτεται στο πρόσωπο μας.

Για τη σωστή εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο πρέπει να πιέσουμε το μεταλλικό έλασμα που έχει στο άνω μέρος της στη μύτη και να τραβήξουμε το κάτω μέρος της ώστε να περάσει κάτω από την κάτω γνάθο μας. Ακολούθως τη δένουμε πίσω από τα κεφάλι μας για να εφαρμόσει σωστά, ή αν έχει λαστιχάκια, τα περνάμε πίσω από τα αυτιά.

Πλένουμε πάντα τα χέρια με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα πριν τη φορέσουμε. Γενικά πρέπει να θεωρούμε την εξωτερική επιφάνεια της μάσκας ως μολυσμένη και άρα να μην την αγγίζουμε και έπειτα πιάνουμε το πρόσωπό μας.

Όταν θελήσουμε να την αφαιρέσουμε από το πρόσωπο, θα πρέπει να την πιάσουμε από την πίσω μεριά, και όχι από την μπροστινή που είναι μολυσμένη, να την πετάξουμε αμέσως σε καλάθι απορριμμάτων και να πλύνουμε τα χέρια μας.

Στη περίπτωση χρήσης υφασμάτινης μάσκας, θα πρέπει να την αλλάζουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα ή ανάλογα με το πόσο έχει υγροποιηθεί ακολουθώντας τα βήματα που προαναφέρθηκαν και να την πλένουμε σε υψηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο.

Το Υπουργείο Υγείας με ένα video που δημοσίευσε ενημερώνει τους πολίτες για το πώς πρέπει να φορούν και να αφαιρούν τη μάσκα…

Δείτε πως βάζουμε και βγάζουμε μια μάσκα προστασίας. #ΥπουργειοΥγειας #ΕΟΔΥ

Gepostet von Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας am Freitag, 3. April 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here