Σε Απελπισία οι Κάτοικοι στη Θεσσαλία: Θα κινηθούμε Νομικά, μας παράτησε η Πολιτική Προστασία!

0
611

Την ζωή τους προσπαθούν να πάρουν πίσω και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και την κανονικότητά τους οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Βόλο, την Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Την ίδια στιγμή που μετρούν τις πληγές τους και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και στρέφονται κατά των αρμοδίων που τους άφησαν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ένας από τους ανθρώπους που θέλουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης στην καταστροφή που υπέστησαν είναι ο Δημήτρης Νταλαρίζος, κάτοικος του χωριού Κεραμίδι στη Μαγνησία.

Ο ίδιος αλλά και συγχωριανοί του σκέφτονται σοβαρά να κινηθούν νομικά απέναντι στην Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία καθώς δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

Μιλώντας στη εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Νταλαρίζος είπε πως το νερό είναι ακόμα μέσα στο χωριό, ακόμα και μία εβδομάδα μετά, σε κάποια σημεία μάλιστα έχει παραμείνει στα 4 μέτρα.

«Όλα τα σπίτια είναι έτοιμα να πέσουν. Εγώ μένω σε φίλους, στο αυτοκίνητο. Περίπου 40 άτομα μένουν στην εκκλησία ακόμα. Το χωριό έχει περίπου 300 κατοίκους. Δεν έχει έρθει κανένας. Η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τρόφιμα, ούτε για τίποτα. Θέλουν να κάνουν μία δομή στη Μάνδρα για να πάνε τον κόσμο εκεί στα κοντέινερ. Έχουν διώξει τους μετανάστες για να πάνε εμάς.

Είναι και άλλα χωριά μέσα στο νερό. Σκεφτόμαστε να κινηθούμε νομικά εναντίον της Περιφέρειας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Δεν έχει κάνει τίποτα τόσα χρόνια. Ό,τι έχουμε είναι από τις δωρεές του κόσμου που έχει ευαισθητοποιηθεί. Εγώ δεν έχω λάβει τίποτα από τις αποζημιώσεις. Το χωριό το έχουν βγάλει κόκκινο και δεν έχει μπει ούτε ευρώ»…αναφέρει.

Όπως λέει, οι κάτοικοι ζητούν από την Πολιτεία να φτιάξει κατοικίες στη Φαρκαδόνα για να μείνουν καθώς μόλις βρέξει τα σπίτια θα ξανά-πλημμυρίσουν.

«Στον “Ιανό’” δεν είχαμε πρόβλημα αλλά από τότε δεν έγινε κανένα έργο στα αναχώματα. Για να καλλιεργηθούν τα χωράφια θα περάσουν 4-5 χρόνια. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση κα δεν ξέρει τι θα γίνει. Και οι κτηνοτρόφοι που κατάφεραν και έσωσαν τα ζώα, δεν έχουν πόσιμο νερό. Άνθρωποι στο χωριό μου έβλεπαν πτώματα να επιπλέουν. Το 112 δεν χτύπησε σε εμάς».

Αναφορικά με το τί περιμένει να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Σάββατο από τη ΔΕΘ για τη στήριξή τους, ο κ. Νταλαρίζος είπε πως θέλουν να ακούσουν πως θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία και πως θα φτιάξει κατοικίες.

«Να μην σκορπίσουμε πάλι σαν χωριό. Να δώσει χρήματα γιατί (σ.σ οι κάτοικοι) έχουν χάσει και τα μηχανήματα και το βιός του. Θέλουμε να μας βοηθήσει για να ξανακινήσουμε. Η Φαρκαδόνα είναι “υγειονομική βόμβα” και πρέπει να στείλουν κάποιον επιστήμονα να το δει».

Κακοκαιρία Daniel: «Το 112 δεν χτύπησε σε εμάς»…αναφέρει κάτοικος στο Κεραμίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here