ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Μηνύματα για τις Εκλογές στην Ελλάδα από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά ΜΜΕ.

0
264

Wall Street Journal και Euronews:  Άρθρα Κόλαφος κατά Μητσοτάκη.

Περίγελος στα διεθνή ΜΜΕ έγινε για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ονειρεύεται…αυτοδυναμία, με την Wall Street Journal και το Euronews να επισημαίνουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός πηγαίνει σε εκλογές με βαριά σκάνδαλα στην πλάτη και μια χώρα που την έριξε στα τάρταρα της Ελευθερίας του Τύπου.

BBC: Τέμπη και οικογενειοκρατία στο «κάδρο» του Bρετανικού μέσου για τις εκλογές.

Παραμονές των εκλογών στην Ελλάδα, το BBC δημοσιεύει ένα εκτενές ρεπορτάζ, μεταφέροντας το συναίσθημα που κυριαρχεί από τους Έλληνες πριν ψηφίσουν την επόμενη Κυβέρνηση.

El Pais για Αλέξη Τσίπρα: Ο πιο σημαντικός Πολιτικός της γενιάς του.

Εκτενές θέμα για τις εκλογές στην Ελλάδα αφιερώνει και η ισπανική El Pais, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος υποψήφιος «για να τερματίσει τέσσερα χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως την «πιο σημαντική πολιτική προσωπικότητα της γενιάς του» και ως τον «πιο επιδέξιο και χαρισματικό ομιλητή».

Σύμφωνα με τα σχόλια Ευρωπαίου Διπλωμάτη στην εφημερίδα, ο Τσίπρας ανέλαβε «τεράστιο βάρος» το 2015 κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά, ενώ παράλληλα σημειώνει: «ο Τσίπρας δεν πρέπει ποτέ να αφεθεί να πεθάνει».

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στα μνημόνια που αναγκάστηκε τελικά να υπογράψει, και παραθέτει σχόλια από νέους που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από εκείνους που τον ψηφίζουν για να «ρίξουν» τον Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει να επιδείξει μία τετραετία με σειρά Προκλητικών Σκανδάλων, Αντικοινωνικών Πολιτικών, Δραματικών αποτυχιών και καταστροφών, πριν την τελευταία Σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη.

Μεταξύ τους, το Σκάνδαλο των Υποκλοπών εις βάρος Πολιτικών, Δημοσιογράφων, Στρατιωτικών, ακόμη και Υπουργών, οι καταστροφικές Πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, το τεράστιο Κύμα Ακρίβειας σε ενοίκια, τρόφιμα και αλλού, η σοκαριστική Απαξίωση του Καλλιτεχνικού κόσμου και του Πολιτισμού, οι εκτός Διεθνούς Νομιμότητας πρακτικές απώθησης των προσφύγων»…σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως τονίζει, αρνήθηκε ένα debate με τον Τσίπρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here