Σκάνδαλο Ναρκωτικών: Βρέθηκαν 800 κιλά κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. σε πλοίο του Λασκαρίδη!

0
443

Στο επίκεντρο Σκανδάλου Λαθρεμπορίας Ναρκωτικών βρίσκεται από την Τρίτη η Ελληνική Εφοπλιστική Οικογένεια Λασκαρίδη, καθώς bulk carrier της Laskaridis Shipping εντοπίστηκε στη Βενετία να μεταφέρει 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Κρυμμένη κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. εντοπίστηκε σε πλοίο της Laskaridis Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Λασκαρίδη. Το πλοίο έλεγξε η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία στη Βενετία.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς τα ναρκωτικά εντόπισαν δύτες κρυμμένα σε αεραγωγούς του πλοίου.

Επίσης, δεν επρόκειτο για containership όπου είναι συνηθισμένη η πρακτική και θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της δραστηριότητας κυκλωμάτων, χωρίς γνώση του πληρώματος ή του πλοιοκτήτη. Η πρόσβαση στα σημεία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά είναι ελεγχόμενη και δυνατή στο πλήρωμα και σε συντηρητές του πλοίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πλοίο του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας δεν χρειάζονται τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και «χέζουν τον Πρωθυπουργό».

Το περιστατικό

Φωτογραφία του Tradewinds που αναφέρει την είδηση, δείχνει πλάνα από ελικόπτερο που την ώρα που πλοία του τελωνείου περιβάλλουν το bulker της Ελληνικής Εταιρείας Atlas, χωρητικότητας 75.000 dwt (κατασκευής 2012).

Το πλοίο, που φέρει σημαία Λιβερίας, επιθεώρησαν δύτες και από τις έρευνες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τυλιγμένων σε μαύρο πλαστικό.

Η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς εξαερισμού. Συνολικά εντοπίστηκαν 570 πακέτα, βάρους 850 κιλών.

Κανένας από τους ναυτικούς στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί, αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Οι έρευνες για τα ναρκωτικά ξεκίνησαν την Τρίτη. Τα στοιχεία AIS δείχνουν ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Η πορεία του Ναρκόπλοιου

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Santos στη Βραζιλία στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι συνήθως στόχος λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, εν αγνοία πληρώματος ή πλοιοκτητών από συμμορίες.

Η πρακτική λαθρεμπορίου PIN

Τον προηγούμενο μήνα, η Europol ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, αφού εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από διεφθαρμένα στελέχη εταιριών και τελωνίων.

Αναφορά της Europol καταδεικνύει ότι η πρακτική της χρήσης containerships για την μεταφορά ναρκωτικών ανθεί και κλιμακώνεται από το 2018, όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι τα εμπορευματοκιβώτια που έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Οι συμμορίες πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπόρους, στελέχη εταιριών και τελωνιακούς που εμπλέκονται στα ναυτιλιακά logistics για να παραδώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Η πρακτική είναι γνωστή ως απάτη κωδικού PIN.

Υ.Γ. Απίστευτο! Κακοί και Άγνωστοι Μαφιόζοι «φύτεψαν» ένα τόνο κοκαΐνης σε πλοίο που ανήκει σε αστέρι της Γερμανικής Σχολής Ελλάδας που έχει «χεσ…(κάθε) Πρωθυπουργό» και λέγεται Πάνος Λασκαρίδης!…του Γιάννη Ντάσκα.

«Το Πλοίο ΤΥΦΩΝΑΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί με το πλήρωμα του, παράκτιους καθαρισμούς στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές, βρέθηκε στο λιμάνι Κισσάμου για να συμβάλει στον καθαρισμό του βυθού, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Στη Διαδικασία Καθαρισμού, εκτός από την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόντες ήταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης και ο πρώην Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Σταθάκης.

Στη φωτογραφία η Μαρέβα Μητσοτάκη ντυμένη πιο κάζουαλ από ποτέ»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here