Στον Άρειο Πάγο επειγόντως ο Γιώργος Κύρτσος για τις Υποκλοπές σε βάρος του!

0
384

Ο Ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος επισκέφθηκε σήμερα τον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη.

Κατέθεσε στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση σε σχέση με τη μήνυση που έχει υποβάλλει σε βάρος του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, της πρώην Εισαγγελέως Εφετών που ήταν αρμόδια Βασιλικής Βλάχου, της πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, όπως και κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση των υποκλοπών.

Εξερχόμενος από το κτίριο του Αρείου Πάγου ο ευρωβουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου ήταν μία πολιτική μεθόδευση του γραφείου του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει με βάση τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ, την άμεση ευθύνη για την ΕΥΠ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος μου άρχισαν λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, με απόφαση Πρωθυπουργού, στα μέσα του Φεβρουαρίου 2022.

Στην περίπτωση Ανδρουλάκη οι υποκλοπές είχαν έναν προφανή πολιτικό στόχο, την πολιτική του απαξίωση σε μια προσπάθεια να μην εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στη δική μου περίπτωση οι υποκλοπές είχαν στόχο τη δική μου απαξίωση αμέσως μετά τη διαγραφή μου από τη ΝΔ, όπως και την προσπάθεια συλλογής πληροφοριών για τις πολιτικές μου επαφές και τα πολιτικά μου σχέδια.

Οι σε βάρος μου υποκλοπές διήρκησαν, όπως τεκμηρίωσε ο έλεγχος της ΑΔΑΕ στον πάροχο, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022.

Η εντολή για την παρακολούθηση ενός δήθεν επικίνδυνου για τα Εθνικά συμφέροντα, έγινε από την ΕΥΠ στη βάση εννέα αποφάσεων που υπέγραψαν ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών που ήταν αρμόδια Βασιλική Βλάχου, η πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του πολιτικού εγκλήματος με νομοθετικές παρεμβάσεις εντελώς εκτός πλαισίου του ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου.

Με τη μήνυση και την κατάθεσή μου υπερασπίζομαι τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά μου όπως και τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε ένα κράτος που όποτε κρίνει πολιτικά σκόπιμο υιοθετεί μεθόδους παρακράτους.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω ήδη προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Υ.Γ. Σάλος με την ανακάλυψη του Κώστα Βαξεβάνη για τις κινήσεις των Γιώργου Κύρτσου και Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε παρέμβαση του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει τα εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here