ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΛΙΓΟ η τελετή ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ της αίθουσας του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Ερυθραίας.

0
662

Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας  Χρήστος Τσεμπεράς κατά την τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου ανέφερε ότι:

-Ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας πέρυσι αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Κυριάκου Μαρτάκη στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Ερυθραίας.

-Στη συνέχεια η απόφαση αυτή συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και εγκρίθηκε και μετά ήρθε ως συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Η σύντομη τελετή έγινε επ’ ευκαιρίας της κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου και την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσαν στον Κυριάκο Μαρτάκη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Χρήστος Τσεμπεράς.

Γεμάτη η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ερυθραίας.

Κάποιες αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί για την ονοματοδοσία, δεν εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της τιμητικής βραδιάς.

Η βραδιά ήταν συγκινητική όπως όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι Μικρασιάτες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να διασκεδάζουν.

Καλεσμένοι στη βραδιά της βασιλόπιτας ήταν ένα ευέλικτο σχήμα από χορωδούς προερχόμενο από την ιστορική Χορωδία ’37 της Κηφισιάς και οι οποίοι έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από μέλη και φίλους της  Ένωσης Μικρασιατών αλλά και λόγω των ημερών και υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους.

Ευχές για υγεία και ευτυχία, χαμόγελα, αστεία, μόνο που κάποια στιγμή «στράβωσε» το κλίμα την βραδιάς, όταν ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας που έκοψε, στη μνήμη του Αντώνη Ξενάκη.

Του συναδέλφου του από το  Τοπικό Συμβούλιο, ο οποίος αυτοκτόνησε, κάτι που όπως ανέφερε δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει.

Αργότερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Μπιτσάνης  εκπροσωπώντας την παράταξη του πρώην δημάρχου Χιωτάκη είπε πως η μέρα δεν είναι για προστριβές αλλά πρόκειται να δοθεί απάντηση σύντομα για το θέμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here