Συμφωνία που κρατά Προσωρινά Ζωντανή την Ε.Ε.!…έστω και με αναπνευστήρα.

0
716

Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία για ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την υγεία και τα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Για τις υπόλοιπες οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι χώρες η τάση είναι…περάστε για ένα δάνειο με μνημονιακούς όρους!…

«Το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία. Ένα πακέτο πρωτοφανών διαστάσεων για την υποστήριξη του συστήματος υγείας, της αντιμετώπισης των απολύσεων, ρευστότητα για τις επιχειρήσεις και Ταμείο για ένα σχέδιο αναζωογόνησης. Η Ευρώπη είναι αλληλεγγύη»…σχολίασε ο Κομισάριος της ΕΕ για την οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι.

Το στοιχείο του ESM έχει συμφωνηθεί, όπως και το πακέτο SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κινητοποίηση μέχρι 100 δις Ευρώ, συμφωνήθηκε, όπως και το πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης της ΕΤΕπ.

Εργασίες θα ξεκινήσουν για ένα ταμείο «ανάκαμψης», αντικείμενο «καθοδήγησης» από τους ηγέτες της ΕΕ, πιθανώς κάποιου είδους κορωνο-ομόλογου, ή ταμείο «αλληλεγγύης» με άλλο όνομα.

Στοιχεία για την συμφωνία της Ευρωζώνης:

-€ 240 δις για τις έκτακτες πιστωτικές γραμμές του ESM.

-€ 100 δις για το σχέδιο επιδότησης SURE.

-€25 δις για τα φθηνά δάνεια της ΕΤΕπ για τον επιχειρηματικό τομέα, με μόχλευση μέχρι 200 δις Ευρώ.

Όσον αφορά τους όρους του ESM, οι πιστωτικές γραμμές για τις έκτακτες συνθήκες ECCLs θα επικεντρωθούν στις δαπάνες του COVID 19 και θα λήξουν όταν τελειώσει η κρίση. Οι όροι θα συμφωνηθούν από τα όργανα διοίκησης του ESM.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρύνο Λε Μερ ανέφερε μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης και την συμφωνία:

«Εξαιρετική συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών σχετικά με την οικονομική αντίδραση στον κορωνοϊό: 500 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα αμέσως. Ένα ταμείο τόνωσης θα ακολουθήσει. Η Ευρώπη αποφασίζει και αντιστέκεται στη σοβαρότητα της κρίσης».

Πηγή RTÉ – Tony Connelly

Υ.Γ. Άνευ προηγουμένου Γερμανική επίθεση εναντίον της Ιταλίας: Η μαφία περιμένει τη βοήθεια της Ε.Ε.!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάγιο δεν έκρυψε την οργή του χθες Πέμπτη όταν ερωτήθηκε σχετικά με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» κατά το οποίο το οργανωμένο έγκλημα αδημονεί να λεηλατήσει την οικονομική βοήθεια που ζητά η Ρώμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Η Ολλανδία έδειξε έναν αποκρουστικό εαυτό: Είναι ο απόλυτος «λαγός» της Γερμανίας εναντίον των Ευρωπαίων του «νότου»…

Άστραψε και βρόντηξε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κατά του Χριστιανοδημοκράτη Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Βόκπε Χούκστρα. «Είναι αηδιαστική η στάση του» είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την άρνηση του Χούκστρα να δοθεί πραγματική βοήθεια, αλλά δάνειο με μνημονιακούς όρους. Και όχι μόνο αυτό!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.2. Eurogroup: Ανεπαρκές πακέτο συμβιβασμού-Τα σοβαρά ερωτήματα να αναβάλλονται για αργότερα.

Ο συμβιβασμός στο Eurogroup απέτρεψε προσωρινά τη ρήξη, αλλά το ερώτημα της Ευρωπαϊκής αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας παραμένει ανοιχτό…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here