Συνέντευξη Ανδρέα Ξανθού στην Ελευθερία Λάρισας: Με όρους ΕΣΥ η εμπλοκή ιδιωτών.

0
393
  1. Κύριε υπουργέ, νέες αυστηρότερες αποφάσεις, νέες ανακοινώσεις ακολούθησαν την επιβολή του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα που ήδη χαρακτηρίσατε ομολογία παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Αμφισβητείτε δηλαδή ένα σχέδιο αντιμετώπισης, που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες η επιδημιολογική κατάσταση είναι δυσμενέστερη συγκριτικά με τη χώρας μας;

Η χώρα δεν «έμεινε ασφαλής» όπως ήταν το βασικό σύνθημα της Κυβέρνησης μετά την αρχική «καραντίνα» και το lockdown, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο, είναι πλέον γεγονός.

Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι; Success story; Εκ του αποτελέσματος λοιπόν φαίνεται ότι η συνολική διαχείριση της πανδημίας ήταν προβληματική. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν αμφισβητεί ούτε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ούτε την ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων.

Ίσα-ίσα προειδοποιούσε από πολύ νωρίς ότι δεν πρέπει να υπάρξει ο «εφησυχασμός» που αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή. Ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να συμπεριφέρεται αυτάρεσκα (είμαστε χώρα-μοντέλο στη διαχείριση της κρίσης, τα πάμε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες, ευτυχώς που είμαστε εμείς και σώσαμε την κοινωνία, κλπ) αλλά να «περιφρουρήσει» το θετικό υγειονομικό κεκτημένο της 1ης φάσης και να προετοιμάσει έγκαιρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για το 2ο και πολύ σφοδρότερο κύμα που όλοι ξέραμε ότι έρχεται.

Δεν το έκανε. Και τώρα «τρέχει και δεν φτάνει». Πάντα όμως πίσω από τις εξελίξεις. Και το μόνο επιχείρημα που προβάλλει είναι η χειρότερη κατάσταση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο που τα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον είμαστε στις πρώτες θέσεις στο ρυθμό αύξησης (και όχι στο συνολικό αριθμό) κρουσμάτων και θανάτων. Η προσπάθεια «ωραιοποίησης» της κατάστασης ακόμα και σήμερα που όλοι βλέπουμε ότι έχει ξεφύγει, προκαλεί και δείχνει υποτίμηση του κινδύνου.

  1. Η Κυβέρνηση από την πλευρά της σας κατηγορεί ότι αντιμετωπίζετε την πανδημία ως «μνημόνιο» και επενδύετε στην καταστροφή. Υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης την ώρα της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here