ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Βγήκε νωρίτερα το θηριώδες Τουρκικό Γεωτρύπανο Αbdoulhamind Han! Κινείται για έρευνες συνοδεία του Τουρκικού Στόλου!

0
248

Πόσο έτοιμη είναι να απαντήσει η Ελληνική Kυβέρνηση εάν χρειαστεί;

Το Τουρκικό Γεωτρύπανο Αbdoulhamind Han εξήλθε από το λιμάνι του Tasucu στην νότιο Τουρκία συνοδευόμενο από το ανεφοδιαστικό Ilhan, ένα ρυμουλκό και μια φρεγάτα του Τουρκικού Ναυτικού κλάσης «G» και κατευθύνεται νοτιοδυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο «το Τουρκικό Γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινούσε μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας» στα νότια της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ η είδηση για την έξοδο του Τουρκικού Ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ.

Το Αbdoulhamind Han παρακολουθείτε δορυφορικά από Ισραηλινό και Γαλλικούς δορυφόρους, οι οποίοι ενημερώνουν σχετικά το ΓΕΕΘΑ.

Το πλοίο είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων.

Αυτό είναι και το πρόβλημα της Ελληνικής πλευράς, καθώς μπορεί άνετα να επιχειρήσει σε όλη την έκταση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακόμα και στα πιο βαθιά σημεία.

Το Αbdoulhamind Han, θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του Oruc Reis προ δύο ετών, όταν επί τρεις μήνες αλώνιζε ανενόχλητο συνοδεία του Τουρκικού Στόλου, στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα από την Ρόδο και την Κάρπαθο μέχρι τη Νοτιοανατολική πλευρά της πολιορκώντας το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Ήδη ο Τουρκικός Στόλος στο Ακσάζ έχει εντοπιστεί να ετοιμάζεται για «ενέργειες».

Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμες είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά το Ναυτικό και η Αεροπορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here