Τέμπη: Τι αναφέρει έγγραφο του Τελωνείου για το Εύφλεκτο Ξυλόλιο.

0
556

Την ώρα που το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς επιβεβαιώνει ότι δεν θα είχε συμβεί η σύγκρουση των τρένων αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας, αίσθηση προκαλεί και η διαπίστωση ότι οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι αν δεν είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά.

Οι πραγματογνώμονες καταγγέλλουν ότι υπήρξε συγκάλυψη των ευθυνών με το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να μη διερευνηθεί η ύπαρξη του εύφλεκτου ξυλολίου που εντοπίστηκε, χωρίς να έχει οριστεί κανένας αρμόδιος για να ερευνήσει την καύσιμη ύλη.

Σε δηλώσεις του στο Open, ο δικηγόρος Γιώργος Ηλιόπουλος που έχασε τον γιο του στο δυστύχημα, σημείωσε:

«Ο Άρειος Πάγος με καθυστερημένα αντανακλαστικά αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για θέμα ηθικό ή συναισθηματικό» είπε και κατήγγειλε «το γεγονός ότι επτά μήνες μετά βρέθηκαν λείψανα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης και αυτά τα στοιχεία δεν είναι στη δικογραφία».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος και πατέρας θύματος:

«Επτά μήνες μετά βρέθηκαν λείψανα μικρού ή μεγάλου μεγέθους αρκετά χιλιόμετρα μακρά από το χώρο της σύγκρουσης, χωρίς στη δικογραφία να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για το ποιος αποφάσισε και ποιοι συμμετείχαν αυτό.

Επιπλέον, δεν πρόλαβαν οι Εμπειρογνώμονες να κρίνουν το φαινόμενο της πυρόσφαιρας που δημιουργήθηκε από την έκρηξη αλλά και τη ραγδαία εξέλιξη της φωτιάς γιατί ορίστηκαν στην έρευνα μόνο μηχανολόγοι, ενώ έπρεπε να έχουν οριστεί χημικοί μηχανικοί. Ενώ έκπληξη προκαλεί ότι δεν τους τέθηκε ούτε ερώτημα για τη φωτιά αυτή».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «υπήρχαν άτομα που καήκαν ζωντανά» ωστόσο δεν έγιναν βιοχημικές εξετάσεις στους επιβάτες που βρέθηκαν καμένοι.

Επιπλέον, όπως τόνισε δεν έχει διευκρινιστεί η καύσιμη ύλη που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά, ωστόσο στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπήρχε ξυλόλιο κατά 95%.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας που έχασε το παιδί του: «Ήταν καθαρό ξυλόλιο», το οποίο επιβεβαιώνει και έγγραφο του τελωνείου, το οποίο ζήτησε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος κατήγγειλε ότι μετά το μπάζωμα, εξαφανίστηκαν τρία βαγόνια από το εμπορικό τρένο:

«Η μετακίνηση αυτή των βαγονιών ήταν απολύτως παράνομη σχεδόν τίποτα από το εμπορικό τρένο δεν είναι στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι»…ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το υλικό έπεσε και στα πρανή. Εκεί που θα μπορούσαν να υπήρχαν ίχνη για τα αίτια του δυστυχήματος και αφαιρέθηκε το έδαφος και καλύφτηκε από άλλα υλικά».

Τέλος, ο δικηγόρος ανέφερε ότι δεν διασώθηκε το υλικό από τις κάμερες που είχε καταγράψει τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς πάνω σε αυτό, καταγράφηκε κάτι άλλο…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Κυριάκου Βελόπουλου στην «Πρωινή Ζώνη» του ACTION 24 με τους δημοσιογράφους Γ. Κακούση και  Α. Λιβαθυνού.

Υ.Γ. Το Ξυλόλιο είναι μία εύφλεκτη ουσία που προέρχεται από έλαια Σιλικόνης. Πρόκειται για ουσία η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον κατά τη διαδικασία νόθευσης καυσίμων!…

Περισσότερα: Xylene

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here