Νέες έρευνες της Τραγωδίας στα Τέμπη για την εύφλεκτη ύλη και τα σβησμένα βίντεο!…της Ιωάννας Μάνδρου.

0
144

-Θα οριστεί Πραγματογνώμονας από τον Εφέτη ανακριτή,

-Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τι αναφέρεται στην ογκώδη δικογραφία, ποια λάθη και παραλείψεις καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων.

Τέμπη: Νέες έρευνες για την εύφλεκτη ύλη και τα σβησμένα βίντεο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα απομεινάρια μιας τραγωδίας. Βαγόνια και άλλα συντρίμμια σε υπαίθριο χώρο στη Λάρισα. Οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές κρίνουν ότι στο δυστύχημα συνετέλεσαν η κατάσταση του σιδηροδρομικού άξονα της χώρας και η μη λειτουργία αυτοματοποιημένων συστημάτων ασφαλείας.

Σε κρίσιμες πρόσθετες ανακριτικές ενέργειες θα προχωρήσει ο Εφέτης ανακριτής ο οποίος χειρίζεται τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, προκειμένου να απαντηθούν όλες οι αιτιάσεις, τα σκοτεινά σημεία και τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν τεθεί από συγγενείς θυμάτων και τον Τεχνικό τους Σύμβουλο.

Ο Εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό την ανάκριση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Εξετάζει να ορίσει νέο, τρίτο κατά σειρά, πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη από τις δύο διαφορετικές έως τώρα πραγματογνωμοσύνες που έχουν ήδη παραδοθεί στον ανακριτή.

Τη μία από τον Πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη και την άλλη από τον Τεχνικό σύμβουλο-Πραγματογνώμονα που όρισαν συγγενείς θυμάτων, σε σχέση τόσο με την ίδια τη σύγκρουση των τρένων, κυρίως όμως σε σχέση με το αν υπήρξε εύφλεκτη ύλη στα βαγόνια και αν και κατά πόσον αυτή συνέβαλε στην έκρηξη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση, επιδεινώνοντας κατά πολύ το τραγικό αποτέλεσμα με τους 57 νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here