Την Δημιουργία Νέου Κόμματος μετά τις Ευρωεκλογές σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας.

0
281

-Του εισηγούνται να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ…

Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς απογοητευμένος από την στάση που κράτησαν στο Συνέδριο μια σειρά από στελέχη τα οποία οφείλουν την Πολιτική ύπαρξή τους στον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να παραμείνει ανεξάρτητος.

Δεν πρόκειται να προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά ούτε σε άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα παραμείνει όμως ανεξάρτητος για να μην του χρεώσει κανένας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Εθνικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η είδηση όμως είναι Αλλού! Μετά τις Ευρωεκλογές και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει χαμηλά ποσοστά όπως δείχνουν οι σημερινές δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στη δημιουργία Νέου Κόμματος στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει μέσω συνεργατών να μετρηθεί ένα τέτοιο κόμμα από γνωστή Εταιρεία Δημοσκοπήσεων, η οποία έχει δημοσιεύσει τα γενικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης αλλά όχι το μέρος της έρευνας που αφορά την αριστερά και το ενδεχόμενο νέου κόμματος.

Σε όλες τις περιπτώσεις πολλά θα εξαρτηθούν από δυο πράγματα:

-Από την συμπεριφορά του  Κασσελάκη και των Πρωτοκλασάτων στελεχών απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα,

-Από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αριστεράς.

Σε όλες τις περιπτώσεις φαίνεται ότι ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα απελευθερώσει πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα προσπαθήσουν να συγκροτήσουν ένα νέο κόμμα.

Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια γιατί από εδώ και πέρα θα είναι ραγδαίες οι Πολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς…

Πηγή Fimotro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here