Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..ρεπορτάζ της εκρηκτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής!

0
295

Την Τετάρτη 13/11/2013 και ώρα 09.00πμ συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «3» παρακάτω τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 54920 ημερομηνίας 08/11/2013.

1. Λήψη απόφασης για την έγκριση μελέτης με τίτλο : «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς, πέριξ των οδών Ελ. Βενιζέλου – Χ. Τρικούπη – Κοκκιναρά – Ηροδότου – Πόντου – Παπαφλέσσα» – Αξιολόγηση εφαρμογής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων / Τελική πρόταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης».

2. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς που αφορά: «Διαγράμμιση οδοστρώματος για απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού Ικτίνου αρ. 2, στην Κηφισιά».

3. Ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος , της εταιρείας με την επωνυμία ΑΡΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET ΕΠΕ .

Σε ένταση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από την περασμένη αναβολή, η συζήτηση του 1ου θέματος για το κυκλοφοριακό στην περιοχή συνόρων Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας,

Ο μελετητής κ. Μαυρογιώργος παρουσίασε ακόμη τρεις προτάσεις οι οποίες μαζί με τις εφτά προηγούμενες αθροίζουν 10!!

Ενώ οι κάτοικοι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ζήτησαν να επανέλθει η κυκλοφορία στην πρότερή της κατάσταση ώστε να επέλθει ησυχία στην περιοχή, ο μελετητής παρουσίασε εναλλακτικές προτάσεις, μια εκ των οποίων ήταν να γίνει διπλής κυκλοφορίας η Πόντου, από την Χαρ. Τρικούπη μέχρι την Τροίας ώστε να φεύγουν τα οχήματα στη Βάρναλη.

Στη συζήτηση, που για μια ακόμη φορά υπήρξε «εκρηκτική», παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά για πρώτη φορά και οι αδελφοί Αναστασόπουλοι, ένας εκ των οποίων μένει στην περιοχή και έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι για χάρη του έχει γίνει όλη αυτή η ανακατωσούρα.

Την χειρίστη «εντύπωση» προκάλεσε η παρέμβαση των αδελφών Αναστασοπούλου οι οποίοι επικρότησαν την έγκριση της προτεινόμενης μελέτης!!

Υπήρξε ένταση ανάμεσα στο Δήμαρχο και προεδρεύοντα της επιτροπής κ. Χιωτάκη και ενός κατοίκου ο οποίος είπε ότι ο Δήμος παίρνει ολοκληρωτικά μέτρα τα οποία δεν εξομαλύνουν την κατάσταση.

Τελικά η συμβιβαστική λύση η οποία ψηφίστηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα πρέπει να ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναμένεται ότι θα υπάρξουν και στο Δημοτικό Συμβούλιο έντονες αντιδράσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here