Τον υπερηχητικό πύραυλο Avangard δοκίμασε με επιτυχία η Ρωσία, υπό το βλέμμα του Πούτιν.

0
477

Την επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από την περιοχή Όρενμπουργκ στα Ουράλια κι έπληξε στόχο στη χερσόνησο της Καμτσάτκα στη ρωσική άπω Ανατολή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπ. Άμυνας.

Την δοκιμή του πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να φέρει πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, παρακολούθησε τη δοκιμή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο στη διάρκεια του διαγγέλματός του για την Κατάσταση του Έθνους ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαπεράσουν την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα.

Οι πρώτοι στρατηγικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Avangard θα ενταχθούν την επόμενη χρονιά στο οπλοστάσιο της μεραρχίας πυραύλων στην περιοχή Ντομπαρόφσκι στα Ουράλια τον ερχόμενο χρόνο.

Δείτε πώς λειτουργεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here