Το βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ με τους καναλάρχες της διαπλοκής – Τα στοιχεία που «καίνε» τον Μητσοτάκη!

0
173

Αναφορικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR κατά του καθορισμού του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας, πηγές του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ αναφέρουν:

Σημερινά δεδομένα: Η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης, κατά της οποίας προσέφυγαν οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, είναι ομόφωνη. 

Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, αντικατοπτρίζοντας όλο το πολιτικό φάσμα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΣτΕ έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.

Ο νόμος 4339/2015 και η ΝΔ: Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ξιφουλκεί ξανά κατά του νόμου, έχει ψηφίσει τα 8 από τα 15 άρθρα περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Για του λόγου το αληθές: 

Ερώτηση: Οι καναλάρχες μπορούν να προσφεύγουν όπου και όπως επιλέγουν. Κυβέρνηση και κοινωνία έχουν εμπιστοσύνη ότι το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση και, μετά από 30 χρόνια, το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Η ΝΔ θα πάρει θέση; Είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες που επιδιώκουν, για μια ακόμη φορά, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ;

Ν. Παππάς: Μονότονη και προβλέψιμη η στάση της ΝΔ για τις άδειες

Με αφορμή δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία δεν προκαλούν εντύπωση. Το αντίθετο. Είναι οι ίδιοι, μονότονοι και προβλέψιμοι.

Στις αιτιάσεις πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πρόταση για «πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος» και ότι το «ΕΣΡ θα κρίνει» σχετικά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τη Νέα Δημοκρατία πως η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ήδη κρίνει.

Έχει γνωμοδοτήσει τόσο για τη δημοπράτηση επτά τηλεοπτικών αδειών όσο και για το ύψος της τιμής εκκίνησης, η οποία ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Στις αναφορές περί «αντισυνταγματικότητας» του νόμου 4339/2015, κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πλέον την πλειονότητα των άρθρων του.

Συγκεκριμένα έχει υπερψηφίσει τα άρθρα:

6 (Ασυμβίβαστες ιδιότητες και πόθεν έσχες υποψηφίων),

7 (Τεχνολογικός εξοπλισμός και κτηριακή υποδομή αδειοδοτημένων σταθμών),

8 (Περιεχόμενο εκπεμπόμενου προγράμματος),

9 (Απασχολούμενο προσωπικό),

10 (Όροι συμμετοχής),

13 (Διαδικασία δημοπρασίας),

14 (Όροι χορηγούμενων αδειών) και

15 (Λόγοι ανάκλησης αδειών).

Το ερώτημα παραμένει: Η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται τις επιταγές του Συντάγματος, τις αποφάσεις του ΣτΕ, την εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων του ΕΣΡ;

Δεν ζητήσαμε από την ίδια να μας πει τί σέβεται και τί όχι. Ζητάμε εκ νέου να μάθουμε εάν υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και να καταβληθεί τίμημα.

Απλά, καθαρά και ξάστερα. Και ας προσθέσει όσους χαρακτηρισμούς επιθυμεί».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here