Το ΕΓΚΛΗΜΑ της Αγίας Σοφίας!

0
496

Εικόνες ντροπής! Έτσι κάλυψαν οι Τούρκοι τα ψηφιδωτά…

Λίγες ώρες πριν το αποκορύφωμα της προκλητικής φιέστας του Ερντογάν στην Αγία Σοφία, ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το παγκόσμιο μνημείο, που μετέτρεψε με το έτσι θέλω σε τζαμί, για να επιθεωρήσει πώς εξελίσσονται οι εργασίες πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πόζαρε μπροστά από τη νέα πινακίδα της Αγίας Σοφίας, που γράφει πλέον «μεγάλο τζαμί».

Νωρίτερα, ο «σουλτάνος», αφού μπήκε στο ναό από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε τις προετοιμασίες, αλλά και το…σύστημα ήχου.

Ριζικές αλλαγές έχουν κάνει οι Τούρκοι στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχοντας καλύψει και τα ψηφιδωτά και τις εικονογραφίες για να ανοίξει ως τζαμί, αύριο, Παρασκευή.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter Τούρκος δημοσιογράφος φαίνεται πως τοποθέτησαν οι τουρκικές Αρχές τριγωνικά υφάσματα στο θόλο, πάνω από το Ιερό Βήμα, όπου βρίσκεται η γνωστή εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Η Αγία Σοφία τζαμί: Ο πλανήτης στον 21ο αιώνα, η Τουρκία ολοταχώς πίσω στον Μεσαίωνα.

Ο Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, το τολμηρό θαύμα της Στατικής, η επιτυχής εκτέλεση μιας ανυπέρβλητης αρχιτεκτονικής σύλληψης που εγκαινιάστηκε από τον Ιουστινιανό το 537 μ.Χ., πολλά χρόνια πριν καν εμφανιστεί το Ισλάμ ως θρησκεία, το αιώνιο και παγκόσμιο αυτό σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, μετατρέπεται λοιπόν σε σύμβολο του Ισλάμ και σημαία του τουρκικού νεο-οθωμανισμού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημοσίως ότι δικαιούνταν να προβεί σε αυτήν την μετατροπή, θυμίζοντάς μας ότι υπήρξε το λάφυρο της Άλωσης της Πόλης. Ήταν λόγια που οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, τα γεύτηκαν στα χείλη τους σαν όξος και χολή και τα ένιωσαν στο κορμί τους σαν καρφιά.

Όμως της σταύρωσης, έπεται η ανάσταση. Αρκεί η άκρως δυσάρεστη αυτή είδηση να σημάνει εθνικό συναγερμό, αφυπνίζοντας τα αντανακλαστικά μας δια παν ενδεχόμενο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here