Το Σκοτεινό Παρελθόν του Ersin Tatar: Βρετανικό ένταλμα σύλληψης και αποφυλάκιση για λόγους «Δημοσίου Συμφέροντος»

0
513

Μία εξαιρετικά σκοτεινή ιστορία από το παρελθόν του Ersin Tatar νικητή των παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος των Κατεχομένων που είδε το φως της δημοσιότητας από το Sigmalive της Κύπρου, αναδεικνύει το ποιόν και το άγνωστο παρελθόν του ανδρός που επέλεξε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ως ελεγχόμενο βραχίονά του για να έχει τον απόλυτο έλεγχο της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο Ersin Tatar υπηρετούσε ως βοηθός λογιστή στην εταιρεία του Ασίλ Ναδίρ, Polly Peck, στα Κατεχόμενα, προτού καταρρεύσει η εταιρεία στο Λονδίνο με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο καταδολίευσης.

Με τον ιδιοκτήτη της να «διαφεύγει» από το Λονδίνο στα Κατεχόμενα το 1993 για να επιστρέψει σχεδόν μια εικοσαετία αργότερα, το 2010,  για να ξεκαθαρίσει το όνομά του, όπως είχε δηλώσει τότε.

Δικάστηκε στα Βρετανικά δικαστήρια για 76 κατηγορίες καταδολίευσης και καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου στις 23 Αυγούστου 2012 σε 10 χρόνια φυλάκισης σε Βρετανικές φυλακές για 10 κατηγορίες κλοπής (καταδολίευσης) ύψους 28,8 εκατ. βρετανικών λιρών από την εταιρία του Polly Peck που κατέρρευσε το 1990.

Ο Ναδίρ αργότερα με παρέμβαση της Τουρκίας μεταφέρθηκε για εκτέλεση της υπόλοιπης ποινής στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2016, όπου εντός 24 ωρών αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στα Κατεχόμενα.

Εδώ η απόφαση δικαστηρίου 23.08.2012

Δύο δημοσιεύματά του το BBC, το ένα στις 2 Μαΐου 2012 με τίτλο «Asil Nadir employee tore up transfer evidence» («Υπάλληλος του Ασίλ Ναδίρ ‘ξέσκισε μαρτυρία’ (μεταφοράς χρημάτων)» και το άλλο με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2012 με τίτλο «Asil Nadir: City conman with ‘dangerous charisma’» («Ασίλ Ναδίρ: ο απατεώνας του City με το ‘επικίνδυνο χάρισμα»)  αναφέρθηκε στον Ερσίν Τατάρ καταγράφοντας τι λέχθηκε γι΄αυτόν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το SigmaLive, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο αστυνομικός ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Michael Hawkins, εξιστόρησε ότι τον Οκτώβριο του 1990 φθάνοντας  στην εταιρία τον προσέγγισε ο Γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος της Polly Peck International Peter Compson και του παρέδωσε ένα φάκελο με σχισμένα χαρτιά.

Στην συνέχεια  μίλησε  με τον Ersin Tatar που ήταν ο βοηθός λογιστής της PPI και  τον ρώτησε τι ήταν τα ξεσχισμένα χαρτιά και ο Ersin Tatar του είπε «δεν ήταν σημαντικά» και ότι δεν ήθελε να βρεθούν στην κατοχή του.

Ο αστυνομικός του ανταπάντησε ότι για να τα σκίσει σε τόσα κομματάκια θα πρέπει να ήταν σημαντικά. Ο τότε βοηθός λογιστή Τατάρ του είπε ότι «σχετίζονταν με μεταφορά χρημάτων του Ναδίρ στη Βόρεια Κύπρο».

Η κατηγορούσα αρχή είπε στο δικαστήριο ότι συναρμολογήθηκαν από την αστυνομία τα κομματάκια που ξέσκισε ο Ersin Tatar και ήταν λεπτομέρειες μεταφοράς από την Barclays στην τουρκική τράπεζα Impexbank το 1990, η οποία είχε αγοραστεί από τον Ναδίρ το 1988.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίστηκε ότι ο Ersin Tatar βοήθησε τον Ναδίρ στην παράνομή μετακίνηση λεφτών και ότι είχε μια στενή συνεργασία με τον Ναδίρ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Η επικράτηση του εθνικιστή Τατάρ στα κατεχόμενα εξυπηρετεί την επέκταση του Ερντογάν στη Μεσόγειο.

Στη νίκη του εθνικιστή Ersin Tatar  στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου αναφέρεται ο Luca Sebastiani στην ιστοσελίδα affaritaliani.it με τον χαρακτηριστικό τίτλο:» “Εκλογές” στην (κατεχόμενη) Βόρεια Κύπρο, κερδίζει ο Ersin Tatar: Ο Ερντογάν επεκτείνεται κι άλλο στη Μεσόγειο».

Μεταξύ άλλων ο Sebastiani αναφέρει:

«Ο Tatar είναι υποστηρικτής της λύσης των δύο κρατών στο νησί και υποστηρίχθηκε έντονα από την Τουρκία κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος (παράνομος) ψευτο-“πρόεδρος” ευχαρίστησε δημόσια την «πατρίδα» για την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης Covid-19. Στην (παράνομη) “Βόρεια Δημοκρατία”, αναγνωρισμένη μόνο από την Άγκυρα, νίκησε, λοιπόν, το εθνικιστικό και αυτονομιστικό όραμα της χώρας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Επίδειξη θράσους από Ερντογάν: Kοινό μέλλον με Τουρκία δείχνει η “εκλογή” Ersin Tatar.

Ως ένδειξη για δημιουργία κοινού μέλλοντος με την Τουρκία χαρακτήρισε την “εκλογή” του Ερσίν Ersin Tatar από τους Τ/κ ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε ότι δεν θα υποκύψει στο θέμα των δικαιωμάτων των Τ/κ ούτε της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ορισμένες χώρες αισθάνονται ζήλια και προσπαθούν να βρουν συμμαχίες και συμμάχους.

Σε δήλωσή του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Ersin Tatar και είπε ότι η Άγκυρα βλέπει την προτίμηση των Τ/κ “ως ένδειξη για δημιουργία κοινού μέλλοντος με την Τουρκία”. Η Τουρκία, είπε, όπως και μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τ/κ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here