ΤΡΑΓΙΚΟ…Δεν καταθέσαμε θαλάσσιο χωροταξικό σε ΕΕ λόγω γραφειοκρατίας!

0
407

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της ΝΔ Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος, σχολιάζει αφενός την καθυστέρηση της Ελλάδας να καταθέσει το θαλάσσιο χωροταξικό σχέδιό της όπως είναι υποχρεωμένη από την ΕΕ με αποτέλεσμα να παραπέμπεται.

Αφετέρου αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος κατά παράβαση και παραβίαση κάθε έννοιας Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Στο θέμα του θαλάσσιου χωροταξικού υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε πρόθεση κατευνασμού της Τουρκίας, αλλά σε…αδυναμία συνεννόησης των συναρμόδιων Υπουργείων!…

Στο ζήτημα Μπελέρη τονίζει ότι αυτά που συμβαίνουν στην περίπτωσή του είναι πρωτοφανή και δεν συναντώνται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, πόσο μάλλον σε ένα κράτος που υποτίθεται ότι είναι υποψήφιο προς ένταξη στην ΕΕ.

Υπογραμμίζει πάντως την βαθιά θεσμική και με όρους συμφέροντος της Χειμάρρας και όχι προσωπικού οφέλους στάση του Φρέντυ Μπελέρη ο οποίος στις «αλχημείες» του Έντι Ράμα να…διορίσει(!) κάποιον τρίτο, άσχετο Δήμαρχο, πρότεινε να ορίσει ο ίδιος, ως εκλεγμένος δήμαρχος ένα εκλεγμένο πρόσωπο από την παράταξή του.

Υ.Γ. Τα ρεζιλίκια μας με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό́ Σχεδιασμό́.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here