Τριπλή «βόμβα» για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

0
391

Εκρηκτικό μείγμα, ο Κορωνοϊός, το νέο Προσφυγικό κύμα και οι Αντιδράσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στις δαγκάνες μιας κρίσης που εξελίσσεται ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα βρέθηκε ξαφνικά η Κυβέρνηση. Τα επεισόδια στα νησιά λόγω της κατασκευής κλειστών δομών για τους μετανάστες, τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και η συγκέντρωση μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, στα τουρκικά παράλια και στον Εβρο, δημιουργούν προφανείς και απροσδιόριστους κινδύνους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις είναι συνεχείς, καθώς κυριαρχεί η εκτίμηση ότι οι τρεις κρίσεις απειλούν να συνενωθούν σε μια μεγάλη και δύσκολα διαχωρίσιμη.

Οι συνθήκες στα σύνορα έγιναν πολύ γρήγορα απειλητικές και στην Κυβέρνηση προετοιμάζονται για  πολλές δύσκολες ημέρες και κυρίως νύχτες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ, ομάδες μεταναστών άρχισαν να συρρέουν στα τουρκικά παράλια και στον Έβρο, επιχειρώντας να μπουν σε ελληνικό, δηλαδή σε ευρωπαϊκό, έδαφος.

Στην Κυβέρνηση φοβούνται ότι  οι Τούρκοι μπορεί να φτιάχνουν μια νέα Ειδομένη κοντά στην Αδριανούπολη, κυρίως με γυναικόπαιδα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να μεγεθύνουν τον εκβιασμό προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είχε προηγηθεί δήλωση τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος δεν κατονομαζόταν, στο πρακτορείο Reuters, ότι η Κυβέρνησή του αποφάσισε να μη σταματά Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη διά ξηράς ή θαλάσσης, ενώ μία μέρα μετά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην τουρκική πολιτική έναντι προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here