Φωτιές και Πρόληψη: Ένα συνεχές ΕΓΚΛΗΜΑ που καταστρέφει την Ελλάδα.

0
403

Τι μας έταξαν από το 2021 για την πυρόσβεση και δεν έχει γίνει και τι έχουμε κάνει με όσα ανέφεραν τα πορίσματα για τις πυρκαγιές-και δη αυτό μετά το Μάτι.

A man stands on a field as a smoke of a fire is seen in the background in Inoi near Athens, Greece, on Tuesday, July 18, 2023. In Greece, where a second heatwave is expected to hit Thursday, three large wildfires burned outside Athens for a second day. Thousands of people evacuated from coastal areas south of the capital returned to their homes Tuesday when a fire finally receded after they spent the night on beaches, hotels and public facilities. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Το αφήγημα ”φωτιές υπήρχαν και θα υπάρχουν’’ άρα ”στόχος είναι η προστασία των πολιτών, των περιουσιών και των δασών’’ διαλύεται στα εξ ων συν ετέθη με όσα συμβαίνουν φέτος και θέτουν στο επίκεντρο τη μεγαλύτερη ανεπάρκεια της Ελλάδας: Την Πρόληψη.

 

Όπως θα διαβάσεις σήμερα, έτσι όπως έχουν δομηθεί η πυροπροστασία και η πυρόσβεση, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας (θεμέλιοι λίθοι πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί η Πυροσβεστική) είναι οι απόλυτες προτεραιότητες.

Οι δασικές εκτάσεις τίθενται σε δεύτερη μοίρα.

Πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνεται και από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιό, ο οποίος στις ενημερώσεις του επαναλαμβάνει πως “πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας”.

Μάλλον οι κρίσιμες δημόσιες υποδομές ζωτικής σημασίας, δεν είναι ακριβώς τα δάση, σωστά;

Παραθέτω σχετικό απόσπασμα.

Πάντα βέβαια, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και αυτά εκθέτουν όλες τις ανεπάρκειες του τρόπου που αντιμετωπίζουμε το θέμα των πυρκαγιών.

Σήμερα θα αποκαλύψουμε τι είναι αυτό, μέσα από όσα ανέφεραν τα πορίσματα για τις πυρκαγιές (με τελευταίο αυτό που προέκυψε μετά το Μάτι), όσα μας έταξαν οι κυβερνώντες και όσα τελικά έκαναν, που καταστούν σαφές τι επιμένουν να αγνοούν-ίσως και επιδεικτικά.

ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ FLAME

Εν μέσω κλιματικής κρίσης που κάνει ακόμα πιο μεγάλη την ανάγκη της προστασίας των όποιων ‘πνευμόνων’ μας έχουν απομείνει, πριν ‘ανοίξει’ η φετινή περίοδος της καταστροφής, η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ METEO είχε εκτιμήσει πως από το 2003 έως το 2022 οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές (από τις εκατοντάδες που εκδηλώθηκαν) απανθράκωσαν 2.800.000 στρέμματα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here