«Χαλιφάτο η Τουρκία»! Ο Γ. Μάζης εξηγεί γιατί μόνο με δηλώσεις η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτα!

0
187

-Εξαιρετικά σημαντική η θέση που πήρε η ΕΕ έναντι της Τουρκίας. Πολύ θετική η στάση της στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών…

-Ενθαρρυντική η ομιλία Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. «Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις», είπε. Γενικώς…

-Ακόμη και ο Πούτιν είπε στον Τσίπρα ότι θα μιλήσει στον Ερντογάν για την επιθετικότητα που επιδεικνύει έναντι της Ελλάδας.

Όλα αυτά είναι καλά. Αλλά σε ποια Τουρκία απευθύνονται; Σε ποιον ηγέτη; Πόσο ενδιαφέρεται πλέον ο Ερντογάν για τη «δυτική πορεία» της χώρας του; Πόσο τον ενοχλούν οι όποιες σκληρές δηλώσεις;

Μήπως το μόνο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν η επιβολή σκληρών κυρώσεων έναντι της Τουρκίας; Υπάρχουν θέματα που μπορούν να την πονέσουν.

Ο Καθηγητής Γιάννης Μάζης έχει εξηγήσει με σαφήνεια – σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά – στο Militaire.gr ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του. 

Οι οποίες δεν οδηγούν τη Τουρκία στην «αγκαλιά της Δύσης», αλλά στο Ισλάμ και στο νέο χαλιφάτο! Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο να ΄ναι πρώτος στο «ισλαμικό χωριό» κι όχι «τελευταίος στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Είπε επίσης ότι η Τουρκία με την εισβολή στην Αφρίν και τα όσα κάνει στη βόρεια Συρία καταργεί στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης. 

{videobox}ZUZ-ntOMGiw{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here