Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή ότι δεν ήθελε «ούτε φράχτες, ούτε τείχη» στον Έβρο.

0
215

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα ο φράχτης θα τελειώσει», διεμήνυσε την περασμένη Πέμπτη 30 Μαρτίου ο πρωθυπουργός σε προεκλογική ομιλία του στον Γέρακα, σημειώνοντας μάλιστα ότι απαντά σε όσους επιχειρούν «να υπονομεύσουν το έργο της κυβέρνησης», όσον αφορά τον Έβρο.

Ωστόσο, ο νυν υπέρμαχος της κατασκευής φράχτη στον Έβρο, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάποτε διερρήγνυε τα ιμάτιά του κατά του εν λόγω μέτρου.

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό στις 4 Οκτωβρίου του 2019, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει απευθυνόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη πως η Κυβέρνηση δεν θέλει φράχτες και τείχη, αλλά κανόνες.

«Ούτε φράχτες θέλουμε, ούτε τείχη, κανόνες θέλουμε»…είχε δηλώσει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές της ΝΔ να τον καταχειροκροτούν.

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 χρόνια ώστε να καταγραφεί ακόμη μία «γαλάζια» κυβίστηση, με τον Μητσοτάκη του 2023 να μιλά για πάση θυσία κατασκευή του φράχτη, ελέω-και-της πίεσης για συσπείρωση ψήφων δεξιάς-ακροδεξιάς προέλευσης, ώστε να αποφευχθούν διαρροές που «τρέμουν» στην Πειραιώς.

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης το 2019:

Υ.Γ. Μητσοτάκης: Ο φράχτης θα επεκταθεί και χωρίς την βοήθεια της Ευρώπης.

Τι λέει ο Μητσοτάκης το 2023:

Υ.Γ.1. Υπογραφή σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Με ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Ομιλίες και από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, καθώς και από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here