Ένα Kρίσιμο Λάθος-Παράλειψη: Πολύ καλός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, αλλά…του Ζαχαρία Β. Μίχα.

0
428

Πριν από λίγο παρακολούθησα σε ζωντανή μετάδοση μια εξαιρετική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία του έθεσε ερωτήσεις για όλα:

Την ελληνοτουρκική κρίση, το μεταναστευτικό και τα αρνητικά δημοσιεύματα διεθνώς όπως αυτό των New York Times, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κ.α.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εντυπωσιακή και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής επικοινωνιακής ισχύος. Δηλαδή, να προσθέσει σ’ έναν τομέα στον οποίο όφειλε η Ελλάδα να δίνει μεγαλύτερη έμφαση εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», ειδικά εάν αυτό το καλύτερο είναι ρεαλιστικό.

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, τα πήγε καλά, αλλά είχε όλα τα περιθώρια να τα πάει καλύτερα. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν τα πήγε καλύτερα, επειδή έπεσε θύμα της ασφάλειας που αισθανόταν ότι μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω της εκ μέρους του άριστης χρήσης της αγγλικής γλώσσας. Μου έδωσε, λοιπόν, την εντύπωση ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, με αποτέλεσμα να χάσει μία μοναδική ευκαιρία.

Δεν αρκεί ο πρωθυπουργός να λέει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εμπιστευθεί την κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ούτε ήταν αρκετή η επισήμανσή του ότι η Τουρκία επέλεξε να κλιμακώσει μονομερώς και να προβεί σε έμπρακτη, διά της στρατιωτικής παρουσίας, αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Interview with Christiane Amanpour on CNN

Watch | Interview with Christiane Amanpour on CNN.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 19. August 2020

Ούτε ακόμα ήταν αρκετή η δήλωσή του πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο και όχι για «στρατιωτικούς τσαμπουκάδες», χωρίς όμως και να υποχωρεί στην τουρκική προσπάθεια στρατιωτικού καταναγκασμού.

Η έμπειρη δημοσιογράφος του απάντησε, παραπέμποντας στη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας ότι και η Άγκυρα δηλώνει ότι επιδίωξή της είναι ο διάλογος με την Ελλάδα. Κάπου εκεί χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε πειστικά, διότι απλώς επανέλαβε τη θέση που είχε ήδη εκφράσει! Έχασε την ευκαιρία να καταφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στην τουρκική προπαγάνδα διεθνώς.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code