Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υποχωρώ»….στην επιδρομή των ΜΜΕ!

0
152

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που είχε την τελευταία περίοδο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για την πολυμέτωπη επίθεση που δέχονται ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τα ΜΜΕ των βαρόνων, μια επίθεση που καθοδηγείται από συγκεκριμένο «συντονιστικό κέντρο» αποτελούμενο από διευθυντές, μεγάλο-δημοσιογράφους και άλλα στελέχη ενεργούμενα των «αφεντικών».

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Αλ. Τσίπρας πέραν του επιτελείου του συζήτησε πρόσφατα αυτό το σοβαρό θέμα και με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και με τον Γ. Παπανδρέου, στη πρόσφατη συνάντηση των. «Δεν υποχωρώ στην επιδρομή», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Και οι δυο επεσήμαναν στον πρωθυπουργό ότι και οι ίδιοι είχαν συναντήσει αυτό το λυσσαλέο πόλεμο απ’ τα ΜΜΕ αυτών που ο Κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες».

Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε στον Αλ. Τσίπρα, ότι σε αυτό το πόλεμο θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος, να μην κάνει πίσω, να μην υποχωρήσει, διότι όπως τόνισε «αν κάνεις την πρώτη υποχώρηση, τότε θα κάνεις συνέχεια».

Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τη μάχη θα πρέπει να τη δώσεις τώρα που είσαι δυνατός». «Δεν πρόκειται να υποχωρήσω στην επιδρομή», ήταν η σταθερή τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

«Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις μας και για την προκήρυξη των συχνοτήτων και για την πληρωμή για τη χρήση τους μετά το 2010 και για τον έλεγχο των δανείων τους», πρόσθεσε.

Απ’ τη μεριά του ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στάθηκε στο ρόλο που – κατά την άποψή του – διαδραμάτισαν συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι στην πτώση της κυβέρνησής του.

Πάντως κατά τις πληροφορίες μας ειδικά τις τελευταίες μέρες η αίσθηση που επικρατεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι τα ΜΜΕ των βαρόνων έχουν εντείνει την εναντίον της κυβέρνησης επίθεσή τους.

Η αντίδραση προέρχεται, βέβαια, από αυτούς που ήταν οι πλέον ευνοημένοι από το προηγούμενο καθεστώς, τους ομίλους Ψυχάρη, Μπόμπολα και Αλαφούζου, που απολάμβαναν δυσθεώρητες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις χωρίς καν να διαθέτουν τις ανάλογες εγγυήσεις, την ώρα μάλιστα που το τραπεζικό σύστημα κρατούσε ασφυκτικά κλειστή την κάνουλα της χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχεται η πραγματική ανάπτυξη.

«Τα δελτία τους στάζουν αντικυβερνητικό δηλητήριο», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά την Πέμπτη αργά το βράδυ, όταν είχαν ολοκληρωθεί τα δελτία των 8 και το κλίμα που απέπνεαν ήταν «διάλυση, χρεοκοπία, χάος», όπως τονίστηκε.

Ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο και το γεγονός, ότι ενώ για παράδειγμα υπέρ-προβλήθηκε η κινητοποίηση των εργαζόμενων στις Σκουριές (κινητοποίηση με…..σπόνσορα την εταιρεία!), αντίθετα είχαν εξαφανιστεί οι εικόνες απ’ την άλλη κινητοποίηση, αυτών που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Σαν να μην υπήρξε, τόση……αντικειμενική «ενημέρωση»!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here