Αλέξης Τσίπρας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να αξιοποιήσει τραγωδίες με νεκρούς».

0
187

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε κατά την ομιλία του στη Βουλή, πως όταν η χώρα ευρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο ίδιος Πρωθυπουργός…«ο ακραίος αρχηγός της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε Γερά Γερούν και δεν δίστασε να αξιοποιήσει (1) τραγωδίες με νεκρούς από γρίπη και (2) την Συμφωνία των Πρεσπών».

Έντονη ήταν αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Βασίλη Κικίλια στην ανωτέρω επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Υγείας ζήτησαν σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στοιχεία για όσα είπε.

Τα εν λόγω στοιχεία πάντως μπορεί να τα βρει κάποιος κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πεσπών στις αρχές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επί λέξει: 

«Πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, και μιας και βλέπω στην αίθουσα τον Υπουργό Υγείας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα θέμα της επικαιρότητας που προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία στην Ελληνική κοινωνία: 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται – πολλοί στην εντατική – και πολλοί περισσότεροι νοσούν από τον ιό της γρίπης.

Λυπάμαι,  κ. Υπουργέ, αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση – δυστυχώς – δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια, την αντι-επιστημονική φημολογία, του αντί-εμβολιασμού.

Δεν προχώρησε ούτε στην σωστή ενημέρωση του κοινού ούτε στον γρήγορο εφοδιασμό των φαρμακείων, ενώ πολλά κρεβάτια στις εντατικές – δυστυχώς – παραμένουν κλειστά. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, η τόσο πολυδιαφημισμένη από εσάς μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα  δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα σύστημα το οποίο καταρρέει.  Είμαι υποχρεωμένος, κ. Υπουργέ να τα επισημάνω όλα αυτά. Και περιμένουμε από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί, επιτέλους, στα στοιχειώδη καθήκοντά της και έστω και σήμερα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Από τη δική του μεριά, ο Βασίλης Κικίλιας έσπευδε μέσω twitter να αναδείξει ως κεντρικό θέμα τους νεκρούς από τη γρίπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code