Βίντεο-Σοκ: Εισβολή Τούρκων σε Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελόριζο.

0
196

Αλωνίζουν οι Τούρκοι σε Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελόριζο – Ρεκόρ τουρκικής προκλητικότητας. Υπάρχει Κράτος;;;

Αντιμέτωποι με την Τουρκική προκλητικότητα έρχονται καθημερινά οι Καλύμνιοι που ψαρεύουν ξιφίες, στη θαλάσσια περιοχής νοτίως της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελόριζου.

Με Φρεγάτες, Ελικόπτερα και Αεροσκάφη οι Τούρκοι βρίσκονται συνέχεια δίπλα τους, ζητώντας τους να  εγκαταλείψουν την περιοχή και να απομακρυνθούν, όχι μόνο έξω από τα όρια των παράνομων Τουρκικών NAVTEX αλλά και αρκετά μίλια πιο μακριά.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες δύο Καλύμνιοι εγκλωβίστηκαν στην τελευταία παράνομη Τουρκική NAVTEX, όπως είπαν μιλώντας στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη τα αδέλφια Στάθης και Μανώλης Γεωργούλης, δύο από τους πιο γνωστούς ξιφιάδες της Ελλάδας.

Τριανταέξι χρόνια στη θάλασσα ο Μανώλης και λίγα παραπάνω ο Στάθης. Οι Γεωργούληδες με το όνομα. Τα λόγια τους μετρημένα, όπως όλων των θαλασσινών.  Για αυτό και έχει ξεχωριστή σημασία η αγωνία που φαίνεται στις κουβέντες τους.

Η επικίνδυνη συμπεριφορά των Τούρκων στις NAVTEX.

«Στη NAVTEX μας έδιωχναν, δηλαδή ενώ είχαμε τα στίγματα της NAVTEX  περιμετρικά μας έβγαζαν για λόγους δικούς τους, για ασφάλεια τους δεν ξέρω, 15-20 μίλια πιο βόρεια προς τη Ρόδο και όταν καλέρναμε ήρθε φορά που ήρθε με το σκάφος στα 100 μέτρα μπροστά μου και δεν μιλούσε, ενώ είχε άλλους  που ήταν εντάξει και μιλούσαμε και συνεννοούμασταν.

Είχε άλλους που ερχόταν με τα σκάφη 100 μέτρα μπροστά και σε κοζάρει για να σε τρακάρει, για να σου γυρίσει την πλώρη. Που θα μπορούσε να βγει στο VHF και να σου πει, «ξέρεις κάτι; γύρνα.»

«Πολλοί το κάνανε, πολλά από τα σκάφη, πολλές φρεγάτες. Είχε άλλους που δεν μιλούσαν καν και έρχονταν έτσι μούρη με μούρη και αν δεν γυρίσεις μπορεί να σε βάλει από κάτω…»

Τα ελικόπτερα πετούσαν συνέχεια από πάνω μας. Τελευταία φορά πριν 10 μέρες, στην τελευταία NAVTEX  που δώσανε μέσα σε ένα 20λεπτο γέμισε ο κόσμος πολεμικά. Και ήμουν 27 μίλια ΝΝΑ από το Καστελόριζο και πάνω που είχα ξεκινήσει, είχα ρίξει 10 μίλια παραγάδια στη θάλασσα, εγώ και ο αδελφός μου το «Κ. Γεωργουλης» και μας έδιωξαν με το ζόρι.

Ήρθε το ελικόπτερο από πάνω, αφού τον πιλότο τον έβλεπα με το μάτι, φοβόμουν μην μου πάρουν κανένα ραντάρ οι έλικες που λέει ο λόγος, τόσο κοντά ερχόταν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code