Βραβεία ελαιολάδου Olympia Health and Nutrition Awards 2022: Παρουσιάστηκαν οι κλινικές μελέτες για τις ωφέλειες του ελαιολάδου στην υγεία.

0
290

Βραβεύτηκε η Αρχαία Ελιά της Σαλαμίνας ηλικίας 2500 χρόνων…

Με μεγάλη επιτυχία απονεμήθηκαν για έβδομη χρονιά τα βραβεία ελαιολάδου Olympia Health & Nutrition Awards σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή στις 15 Μαϊου 2022, με κεντρικό συντονιστή τον Αν. Καθ. του ΕΚΠΑ κ. Προκόπη Μαγιάτη.

Οι βραβεύσεις έγιναν από τον διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό World Olive Center for Health (WOCH), ο οποίος έχει ως αποστολή να ανυψώσει οικονομικά όλο τον κλάδο ελιάς και του ελαιολάδου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Την απονομή των βραβείων και των υποτροφιών τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος τιμήθηκε στην 7η απονομή των βραβείων ελαιολάδου Olympia Health & Nutrition awards – Η Φωνή της Σαλαμίνας

Στα πλαίσια της τελετής βραβεύτηκε, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος για την πρωτοβουλία του να αναδείξει την Αρχαία Ελιά της Σαλαμίνας ηλικίας 2500 χρόνων,  η Δρ Ελένη Μέλλιου, πρόεδρος του «Διεθνούς Οργανισμού Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία», και ο Δρ Προκόπιος Μαγιάτης (φ.), Γ.Γ. στην Παλαιά Βουλή.

Η Αρχαία Ελιά ηλικίας 2500 ετών στη Σαλαμίνα που έζησε τη μεγάλη Ναυμαχία του 480 π.χ.-Ονομάζεται και «Ελιά της Όρσας»

Το δένδρο αυτό, ο μοναδικός επιζών οργανισμός από την ιστορική ναυμαχία, μελετήθηκε διεξοδικά από ειδικούς επιστήμονες και αναδείχθηκε η μοναδική του αξία ως μνημείο ιδιαίτερης σημασίας για το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε συνεργασία με τους εταίρους του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ARISTOIL PLUS».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here