Βόμβα Μεγατόνων για την Κυβέρνηση: Ερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα η «λίστα Πέτσα».

0
179

Από τον Μάιο στην Βουλή η δικογραφία-Προδιαγράφονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Βόμβα Μεγατόνων που απειλεί να ξεθεμελιώσει την κυβέρνηση.

Πρόκειται για την αποκάλυψη πως στα χέρια της Βουλής βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο η μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλούμενες «λίστες Πέτσα» που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ έρευνα διενεργείται από την Οικονομική Εισαγγελία για φυσικά πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται.

Και όλα αυτά την ώρα που εκκρεμεί η συζήτηση στην βουλή για την εξεταστική επιτροπή που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση σχετικά με το δημόσιο χρήμα που έχει κατευθυνθεί προς εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά και φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα.

Συγκεκριμένα λοιπόν, για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του δημοσίου, καθώς στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον περασμένο Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες, ενώ όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, τους εκπροσώπους της εταιρείας, δηλαδή, που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με την COVID-19, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος.

Κι εδώ φυσικά το  ερώτημα πού έχουμε είναι γιατί η Βουλή αφού έχει στα χέρια της την σχετική δικογραφία δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code