Γολγοθάς η Καθημερινότητα των ΑμεΑ στην Ο.ΣΥ Α.Ε. (Πρόεδρος ο κ. Βασίλης Χυπολυτάς).

0
1051

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα καταγράφει ο Alpha στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Ανάμεσα στα προβλήματα που διαπιστώνονται είναι η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κυρίως λεωφορεία και τρόλεϊ που λόγω παλαιάς κατασκευής έχουν στενούς χώρους και κακή συντήρηση και δεν παρέχουν διασφάλιση για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση.

Ακόμα και για τα νεότερα οχήματα που φέρουν ειδικές ράμπες έχουν διατυπωθεί παράπονα στον Συνήγορο ότι πολλές φορές δεν λειτουργούν λόγω κακής συντήρησης, ενώ οι στάσεις των λεωφορείων στην πλειονότητά τους δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένες, ώστε να είναι προσβάσιμες.

Εκπομπή Alpha για Ο.ΣΥ ΑΕ.

Δείτε το ενδιαφέρον απόσπασμα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού σχετικά με την απάντηση της Ο.ΣΥ ΑΕ για τα ΑμεΑ:

Προσβασιμότητα ΑμεΑ στα Λεωφορεία:

-Η αδιαφορία,
-Τα προβλήματα,
-Οι δικαιολογίες.

Η απάντηση της Ο.ΣΥ ΑΕ για την προσβασιμότητα ΑμεΑ  στα Λεωφορεία:

Ποία είναι η Ανώνυμη Εταιρεία Ο.ΣΥ.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες, με το διακριτικό τίτλο Ο.ΣΥ. Α.Ε. είναι Εταιρεία με δραστηριότητα τις οδικές αστικές συγκοινωνίες, που προέκυψε κατόπιν απορρόφησης της Εταιρείας  Η.Λ.Π.Α.Π. Α.Ε. (τρόλεϊ) από την Εταιρεία Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε. (θερμικά λεωφορεία), με την υπ’ αρ. 28738/2638 πράξη συγχώνευσης (ΦΕΚ 1454 Β’/17.06.2011).

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), λειτουργεί με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και διέπεται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Είναι Εταιρεία Παροχής Συγκοινωνιακού Έργου (Ε.Π.Σ.Ε.), συντονίζεται και ελέγχεται από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.), υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σκοπός της Ο.ΣΥ. Α.Ε. είναι η εκτέλεση και η εκμετάλλευση του συγκοινωνιακού έργου με αρμοδιότητα εκτέλεσης του δημόσιου συγκοινωνιακού έργου με επίγεια οδικά μέσα, μέσα στα όρια της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτή ορίζεται στο Ν. 3852/2010, εκτός από τις νήσους.

Στρατηγικός στόχος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των αστικών συγκοινωνιών στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τα κύρια όργανα Διοίκησης της Εταιρείας είναι το Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Βασίλη Χυπολυτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος  κ. Στέφανος Αγιάσογλου.

Το βιογραφικό του Προέδρου όπως το ανακοίνωσε η Ο.ΣΥ ΑΕ:

Βασίλης Ξυπολυτάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το Πανεπιστήμιο του Kings College-University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πτυχίο BA Management and Marketing από το Πανεπιστήμιο του Coventry.

Έχει δεκαετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, με γνώση στη διαχείριση στόλων Ειδικών Οχημάτων όπως π.χ. Ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά και Απορριμματοφόρα.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος 2011 & 2012 (Καθαριότητα, Περιβάλλον, Πολιτική Προστασία) του Δήμου Κηφισιάς  και το 2013 & 2014 Πρόεδρος της Μένανδρος ΑΕ, που  επιμελώς αποκρύβεται από τον ίδιο για λόγους που θα αποκαλύψουμε λίαν προσεχώς!

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης Εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων.

Υ.Γ. Καταγγελία ΑμεΑ: «Δεν μου άνοιξε τη ράμπα να ανέβω στο λεωφορείο»!

Γυναίκα με κινητικά προβλήματα κατήγγειλε οδηγό λεωφορείου ότι αρνήθηκε να της ανοίξει τη ράμπα για να επιβιβαστεί-«Δεν είμαι πακέτο να με μεταφέρουν»…τόνισε η Ελένη Μανώκα.

Μια γυναίκα ΑμεΑ κατήγγειλε τη Δευτέρα πως οδηγός λεωφορείου της αρνήθηκε της πρόσβαση, καθώς δεν κατέβαζε τη σχετική ράμπα ενώ εκείνη τον παρακάλεσε επανειλημμένα.

Η Ελένη Μανώκα σημείωσε ότι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν εξίσου δικαιώματα, ενώ επισήμανε ότι προσφέρθηκαν δύο άτομα να τη βοηθήσουν να ανέβει στο λεωφορείο, κάτι που εκείνη αρνήθηκε τονίζοντας ότι δεν είναι «πακέτο» να την μεταφέρουν.

Από την πλευρά του ο οδηγός υποστήριξε ότι υπήρξε παρεξήγηση, καθώς δεν κατάλαβε-όπως τόνισε-ότι ήθελε η γυναίκα να ανέβει στο λεωφορείο, αλλά και πως δεν μπορούσε να κατεβάσει τη ράμπα επειδή βρισκόταν μακριά από το πεζοδρόμιο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

Υ.Γ.1. Λεωφορεία Σαράβαλα στους δρόμους της Αττικής.

Σοκάρουν οι καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση των λεωφορείων στην Αττική.

Υ.Γ.2. Αυτοψία του OPEN: Λεωφορεία…σαράβαλα στους δρόμους της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here