Εμπειρογνώμονας «καίει» την Kυβέρνηση Μητσοτάκη: Τον αγνόησε πλήρως και αποτεφρώθηκε η Ελλάδα!

0
400

Τι έλεγε ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, εν αποστρατεία και δικαστικός πραγματογνώμονας για τραγωδία στο Μάτι και γιατί δεν τον άκουσαν…

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος-Υπαρχηγός ΠΣ, εν αποστρατεία και δικαστικός πραγματογνώμονας για τραγωδία στο Μάτι εκθέτει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς την είχε προειδοποιήσει για τις καταστροφικές πυρκαγιές και αυτή τον αγνόησε!

Από τις πυρκαγιές της 1ης έως τη 13η Αυγούστου που συγκλόνισαν τη χώρα, 1.200.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης αποτεφρώθηκαν, κατοικίες και περιουσίες καταστράφηκαν, η πρωτογενής παραγωγή υπέστη βαρύτατο πλήγμα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία, στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και οι μελλοντικές καταστροφές που θα προκληθούν από αυτήν την περιβαλλοντική καταστροφή, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε, όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα αυτό να εστιάσουμε σε αυτά που σώθηκαν, δηλώνοντας παράλληλα πως κατά τη διακυβέρνησή του επιτεύχθηκε «η επανίδρυση της πολιτικής προστασίας από το μηδέν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανερυθρίαστα σημείωνε πως «ότι δεν έγινε δεκαετίες τώρα έγινε αυτά τα δύο χρόνια»!

Το επιτελικό κράτος μπορεί να σαρώθηκε με 2 μποφόρ, όμως η κυβέρνηση σταθερά αποδεικνύει την αλαζονεία της και τη βαθύτατη περιφρόνησή της για τον λαό αυτού του τόπου.

Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και καθίστανται σοβαρότερες, όταν αποδεικνύεται πως ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιηθεί με σειρά αγωνιωδών επιστολών ότι το όλο σύστημα στηρίζεται σε γυάλινα πόδια και θα καταρρεύσει. Όπως και συνέβη.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα τις επιστολές του αντιστρατήγου, πρώην υπαρχηγού Π.Σ. εν αποστρατεία και εμπειρογνώμονα εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανού Γκουρμπάτση που απεστάλησαν στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Η αποστολή τους αρχίζει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, περίοδο κατά την οποία είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, και λήγει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα Γεράνεια Όρη.

Οι επιστολές αγνοήθηκαν και η καταστροφή συντελέστηκε. Ωστόσο αποτελούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό για τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας που διερευνούν την απόδοση ευθυνών, καθώς και για τους πληγέντες πολίτες που θα θελήσουν να κινηθούν νομικά διεκδικώντας αποζημιώσεις για την καταστροφή των τόπων τους, των περιουσιών και της ζωής τους.

«Παντελώς απροετοίμαστος ο Δασοπυροσβεστικός Μηχανισμός»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here