Ηχηρή παρέμβαση Ξαρχάκου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Λίνα Μενδώνη.

0
326

Κόλαφος για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αποτελούν τα όσα είπε ο Σταύρος Ξαρχάκος την Τρίτη 05/05/20 το πρωί στον Νίκο Ξυδάκη και στη ραδιοφωνική εκπομπή για τους ανθρώπους του πολιτισμού που διοργανώνει ο «105.5 Στο Κόκκινο» και η «Αυγή».

Με σχόλια όπως «αυτή η κυρία (σ.σ. υπουργός Πολιτισμού) διακατέχεται από ένα σύνδρομο που εγώ το λέω ‘βλαπτική έπαρση’. Και ξέρετε κάτι; Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία».

Ο συνθέτης στάθηκε επίσης απέναντι στην Kυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον καλλιτεχνικό κόσμο και έστειλε δύο μηνύματα στον Πρωθυπουργό:

«Την άμεση δημιουργία Ταμείου Ανεργίας» και «Να προσέχει. Διότι η Τέχνη είναι σαν το κάρβουνο που όταν είναι αναμμένο και το πιάνεις καίγεσαι κι όταν είναι σβηστό και το πιάνεις μουτζουρώνεσαι».

Η τοποθέτηση του στην συνέχεια υπήρξε ιδιαίτερα ηχηρή με την χαρακτηριστική δήλωσή του:

«Ως υπουργός και μάλιστα σ’ αυτό το ταλαίπωρο υπουργείο, πρέπει κάποιος να είναι και λίγο υπερβατικός. Διότι για να λύσει θέματα που αφορούν την τέχνη (α) πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη του φαινομένου Τέχνη και (β) να μπορεί να κάνει υπερβάσεις.

Όλα τα άλλα μπορούν να τα κάνουν κάλλιστα οι γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι. Η κυρία Μενδώνη οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξε και είναι μια πολύ αποτελεσματική Γενική Γραμματέας. Αλλά, τον υπουργό αναζητάμε. Τον εμπνευσμένο υπουργό αναζητάμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Έλληνα συνθέτη:

Υ.Γ. Στην Κύπρο εκδόθηκαν οδηγίες προστασίας για τις θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Στο πλαίσιο των γενικών μέτρων περιλαμβάνεται υποχρεωτική τοποθέτηση στην είσοδο/έξοδο στο χώρο της παραγωγής αλκοολούχων διαλυμάτων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code