Η μετάλλαξη της Λαγκάρντ!

0
192

Από εκβιάστρια η Λαγκάρντ……έγινε εκβιαζόμενη!

Το νταβατζήδικο στην Ελλάδα έχει μία έφεση στο να προστατεύει επίορκους. Λογικό, αφού ελέω επιόρκων δόμησε την παντοδυναμία του που τώρα κλονίζεται. Γι’ αυτό και ουδείς ασχολήθηκε με τα δύο σημαντικότερα στοιχεία από το Νταβός παρά μόνον με την παράφραση της παρόλας του Σόιμπλε «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε».

Και όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε σε δύο πολύ σημαντικά θέματα…….

1. Η δήλωση μετανοίας της Λαγκάρντ, που μέχρι πέρυσι έριχνε σφαλιάρες σε Παπασταύρους, Σαμαράδες, Παπανδρέηδες. Επειδή προφανέστατα τους είχε στο χέρι. Ποιά; Η Λαγκάρντ, η οποία είναι υπόδικος στην Γαλλία για το μέγα σκάνδαλο Ταπί. Ναι, ένα λαμόγιο χόρευε τόσα χρόνια το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Φυσικά οι γάτοι οι Αμερικάνοι, ξέρουν τι κάνουν. Από τον εκβιαζόμενο Στρως Καν που η Κλίντον τον σχόλασε σε μία νύχτα, όταν πήγε να χαλάσει την κονόμα που ειχε στήσει εις βάρος της Ελλάδας στην πλάτη του ΓΑΠ, βρήκε το άλλο λαμόγιο, την Λαγκαρντ για να την έχει πάλι στο χέρι.

Έλα όμως που αυτό λειτούργησε αντίστροφα…..Αρκούσε η συνάντηση με τον Μπάιντεν ώστε να πάρει εντολή από τον Λευκό Οίκο τώρα που λείπει η Κλίντον και να γίνει αρνάκι. «Δεν θα προβάλλουμε κανένα πρόβλημα στην αξιολόγηση, απαιτούμε γενναία ελάφρυνση χρέους». Αυτή που μέχρι πέρυσι σαμποτάριζε κάθε απόπειρα για ελάφρυνση της συμφωνίας και χρησιμοποιούσε το χρέος ως φερετζέ.

2. Εξαιρετικά σημαντική όμως ήταν και η αποκάλυψη Σόιμπλε. Ορθότατα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να έχει ανάγκη το ΔΝΤ και να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτόνομα τα του οίκου της».

Ο Σόιμπλε λοιπόν συμφώνησε και τι είπε; Ότι ο ίδιος διαφωνούσε με την έλευση του ΔΝΤ αλλά επέμενε η…..Μέρκελ! «Και η καγκελάριος έχει πάντα δίκιο» κατά το ο τρελός έχει πάντα δίκιο. Έδωσε στεγνά την Μέρκελ ως συνεργό στην μεθόδευση Παπανδρέου – ΔΝΤ !!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here