Ινκόγκνιτο ο Μακρόν στην Ελλάδα για την Ελληνογαλλική συμμαχία-Νέες διαπραγματεύσεις για τις φρεγάτες.

0
580

Αναζωπυρώνεται το γαλλικό ενδιαφέρον γα τη ρήτρα Αμυντικής Συνδρομής και όπως είχαμε γράψει στο «newsbreak.gr» από την περασμένη εβδομάδα, ξαναρχίζει ο διάλογος με τη Γαλλία για το σύνολο της αμυντικής συμφωνίας και τις φρεγάτες.

Το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου είχε την δυνατότητα να απολαύσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προσφάτως φιλοξενήθηκε στην θαλαμηγό κορυφαίας Ελληνικής Επιχειρηματικής οικογενείας και έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας», τον διάπλου του Αρχιπελάγους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από Ελληνο-Γαλλική πηγή, η ινκόγκνιτο επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου και η φιλοξενία του από την κορυφαία ελληνική επιχειρηματική οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται εντόνως στον τομέα της ενέργειας και έχει κοινά συμφέροντα με την Γαλλική Τotal, συνέπεσε:

Πρώτον, με την αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες χωρίς να είναι ποτέ ψυχρές έχουν γνωρίσει διάφορες διακυμάνσεις.

Δεύτερον, με την αναζωπύρωση των συζητήσεων μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Γαλλίας-Ελλάδας για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών και για την υπογραφή συμφωνίας που θα περιέχει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Τρίτον, με την συνομιλία Μακρόν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ της 7ης Αυγούστου, το περιεχόμενο της οποίας αποδέσμευσε ο Λευκός Οίκος και απεκάλυψε ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Διαματάρης.

Οι σχέσεις Μακρόν-Μητσοτάκη έχουν περάσει διακυμάνσεις, για αυτό προσφάτως μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις για τις φρεγάτες ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε «δώρο» την άκρως φιλελληνική δήλωσή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοινώθηκε μάλιστα ότι οι Γάλλοι θα αποκτήσουν βάση στην Κύπρο, ενώ γαλλικές φρεγάτες έσπευσαν προς προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here