Καταγγελία -Bόμβα: «Σκηνοθετημένη ιστορία η Αμφίπολη για να περάσουν τα οικονομικά μέτρα»!

0
169

Σοβαρές καταγγελίες για το επικοινωνιακό «παιχνίδι» που έστησε ο Σαμαράς γύρω από την ανασκαφή στην Αμφίπολη κάνει ο γ.γ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας, ακαδημαϊκός Βασίλης Πετράτος.

Ο κ. Πετράτος χαρακτήρισε «άτεχνη σκηνοθετημένη ιστορία με σκοπό να αποσπαστεί η προσοχή των Ελλήνων από αυθαίρετα οικονομικά μέτρα» την ανασκαφή της Αμφίπολης, που στα μέσα του 2014 μονοπώλησε το ενδιαφέρον τόσο της παγκόσμιας κοινότητας, όσο και του Έλληνα πολίτη, που παρακολουθούσε με αγωνία το «κυνήγι» του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, στην παρουσίαση του Έργου της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2014 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαΐου 2015, εξαπέλυσε ευθείες βολές στην κυβέρνηση Σαμαρά ότι χρησιμοποίησε τις ανασκαφικές εργασίες της Αμφίπολης προκειμένου να επωφεληθεί επικοινωνιακά και να περάσει οικονομικά μέτρα «πίσω από την πλάτη» του ελληνικού λαού.

Επίσης, ο κ. Πετράτος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον προσώπων που ασχολήθηκαν με τις ανασκαφές, κατηγορώντας τους ότι λόγω άγνοιας έχασαν στοιχεία και πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει δώσει η ανασκαφή.

«Ρημάζει» η Αμφίπολη του…..Αντώνη

«Το μνημείο το ίδιο έως τώρα δεν προσέφερε κάτι το νέο και οι ιστορικές πληροφορίες που θα μπορούσε να δώσει η ανασκαφή φαίνεται πώς χάθηκαν εξαιτίας της διεξαγωγής της από πρόσωπα που αγνοούν την επιστήμη και τη μέθοδό της»…..συμπλήρωσε ο κ. Πετράτος με νόημα.

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Αρχαιολογικής Εταιρείας έρχονται λίγες ημέρες μετά το «σήμα κινδύνου» που εξέπεμψε ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Ξυδάκης στη Βουλή, ο οποίος δήλωσε ότι το μνημείο κινδυνεύει να καλυφθεί από χώματα εξαιτίας της εγκατάλειψης.

Η Αμφίπολη «δεν είναι επισκέψιμη όπως είναι τώρα. Δείτε τον περίβολο με τα θαυμάσια θασίτικα μάρμαρα. Θέλει επειγόντως έργα αποστράγγισης»….δήλωσε ο κ. Ξυδάκης που καλείται να βρει χρήματα για να προλάβει το «κακό» στην Αμφίπολη, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση εγκατέλειψε τα έργα στη Μεσολακκιά Σερρών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here