Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατάρρευση…του Γ. Λακόπουλου.

0
236

Πολιτική δεν γίνεται με υποθέσεις, αλλά λέμε τώρα: Αν ήταν Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, τώρα που ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί την Αγία Σοφία, πώς θα αντιδρούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Πόσες κρεμάλες θα ζητούσε και πόσους γιαλατζί  υπερπατριώτες, παρά-θρησκευτικούς και  ακροδεξιούς, θα έβγαζε στο δρόμο;

Αν πάρουμε σαν μέτρο την συμπεριφορά του στην Συμφωνία των Πρεσπών –  όταν εμφανώς η Ελλάδα έβγαινε ωφελημένη – σήμερα κιόλας θα ζητούσε από τον Τσίπρα να παραιτηθεί.

Οι Μπογδανο-Γεωργιάδηδες θα ζητούσαν ικριώματα στο Σύνταγμα. Ο Σαμαράς θα του επέβαλε να κηρύξει νέα Μικρασιατική Εκστρατεία και θα ζητούσε από τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά να αναλάβει δράση.

Δεν είναι υπερβολές και ευτυχώς που δεν τα ζήσαμε. Ζούμε όμως μια τραγωδία –  που δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση.

Η κίνηση του Ερντογάν γίνεται με επίγνωση ότι έχει απέναντι μια αμήχανη Ελληνική Κυβέρνηση. Με κανέναν άλλον Έλληνα Πρωθυπουργό δεν θα έκανε τέτοια πράγματα η Άγκυρα- και ας υπήρξαν ελληνοτουρκικές κρίσεις.

Ο «Σουλτάνος»  ένα χρόνο τώρα ζυγίζει  τον νέο συνομιλητή του στην Αθήνα.

Στην πρώτη τους συνάντησή στη Ν. Υόρκη πρέπει να απόρησε, όταν ο Μητσοτάκης δεν του μίλησε για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Στη δεύτερη συνάντησή τους, στο Λονδίνο, μετά από μιάμιση ώρα κατ’ ιδίαν συζήτησης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε -συνεσταλμένος – την απίστευτη δήλωση – που δεν θα έκανε ούτε ο Σημίτης των Ιμίων και της Μαδρίτης- για…καλή θέληση και από τις δυο πλευρές.

Η τρίτη επαφή ήταν μάλλον και φαρμακερή. Δεν ξέρουμε ποιος κανόνισε την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν προ ημερών  για την οποία η κυβέρνηση πανηγύρισε.  Ούτε τι είπαν μεταξύ τους.

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε. Βλέπουμε: Μετά από αυτή τη συνομιλία ο Ερντογάν προχωράει μια σε μια πρόκληση ιστορικής και παγκόσμιας διάστασης.

Ισοπεδώνεται κάθε έννοια ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Αλλά ο Μητσοτάκης μετά από…οκτώ ώρες κάνει  μια  περιγραφική – και μάλλον ήπια – δήλωση.

Βρίσκει απλώς ότι η απόφαση Ερντογάν…επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά.

Του έκανε τα μούτρα κρέας…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code