Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: Η αποκαθήλωση του Κεμάλ.

0
337

Η απόφαση του προέδρου της Τουρκίας να υπογράψει το σχετικό διάταγμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από εμβληματικό μουσείο οικουμενικής εμβέλειας σε τζαμί, παρά τις διεθνείς επικρίσεις και αντιδράσεις, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας «κατακτητικής» εκστρατείας του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο, όχι άδικα, έχουν προσδώσει το προσωνύμιο «σουλτάνος».

Αυτή τη φορά ο κύριος στόχος είναι η Άλωση της Τουρκίας εκ των έσω, δηλαδή η αποκαθήλωση του Κεμάλ Ατατούρκ και του Κεμαλισμού, η στρατηγική στροφή από τη Δύση προς την Ανατολή και ο σταδιακός εξισλαμισμός της χώρας.

«Ερντογάν, ο Δεύτερος κατακτητής της Κωνσταντινούπολης;» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος σχετικού άρθρου της FAΖ, ενώ οι οπαδοί του ισλαμικού-συντηρητικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που ζητούσαν εδώ και χρόνια να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία, πανηγύρισαν σε μια εποχή που τα πράγματα στην τουρκική οικονομία δεν πάνε καθόλου καλά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας θα ακολουθήσει στρατιωτική εισβολή στην Ελλάδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ  τι πραγματικά σηματοδοτεί η δεύτερη άλωση και η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. Η Ελλάς πρέπει πλέον να κηρύξει συναγερμό διότι η ενέργεια αυτή αποτελεί προαναγγελία στρατιωτικής εισβολής.

Η απόφαση για την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, αποκαλύπτει το βρώμικο σχέδιο των τούρκων απέναντι στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια κοσμογονική αλλαγή διότι για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία και μάλιστα με τη βούλα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, αμφισβητείται η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση αποτελούσε την βάση της προσφυγής που οδήγησε στην απόφαση μετατροπής του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η προκλητικότητα μετουσιώθηκε σε αμφισβήτηση και τώρα σε απειλή

Τις δηλώσεις του Ερντογάν διαχρονικά θα έπρεπε να της παρακολουθούμε με μεγαλύτερη προσοχή. Διότι αποτελούν μία στρατηγική αλληλουχία που αποκαλύπτει τον τελικό του σκοπό. Ο Ερντογάν λοιπόν έχει αναφερθεί πολλές φορές με απαξιωτικά λόγια στην περιβόητη συνθήκη της Λωζάνης. Την συνθήκη που καθορίζει τα σύνορα του νεότερου τουρκικού κράτους.

Ο Εντογάν λοιπόν αμφισβήτησε την συνθήκη, χρεώνοντας την στον Κεμάλ Ατατούρκ! Και έχει σαφές σχέδιο, αφού ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στην συνθήκη.

Η αμφισβήτηση λοιπόν της υπογραφής του Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, ανοίγει τον δρόμο για να αμφισβητηθεί και η συνθήκη της Λωζάνης!

Και δεν μιλάμε πλέον για μία λεκτική αμφισβήτηση από τον Ερντογάν, αλλά για μία θεσμική ακύρωση σε ανώτατο επίπεδο. Δεν μιλάμε για πρόθεση η πόθο αλλά για τετελεσμένο. Και μάλιστα αμετάκλητο.

Δηλαδή, ο Ερντογάν αμφισβητεί τα σύνορα του τουρκικού κράτους, με σκοπό φυσικά να τα παραβιάσει εις βάρος των γειτονικών χωρών. Όπως ακριβώς κάνει στην Συρία και το Ιράκ.

Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης λοιπόν, μέσω της αμφισβήτησης της υπογραφής του Κεμάλ Ατατούρκ, αφορά τόσο τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την Θράκη! Αφού ο χαρακτηρισμός της μουσουλμανικής μειονότητας ως ελληνικής και όχι τουρκικής, απορρέει ακριβώς από αυτή τη συνθήκη.

Προειδοποιούμε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος. Όλες τις πολιτικές δυνάμεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Εγερθείτε, αφήστε στην άκρη τις όποιες διαφορές σας και σφυρηλατήστε κλίμα εθνικής ενότητας.

Μόνο με εθνική ενότητα θα συντρίψουμε το τουρκικό σχέδιο εισβολής. Όποιος δεν το βλέπει είναι πλέον εθνικά επικίνδυνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code