«Οικόπεδο 12»

0
666

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Village Cinemas στο Φάληρο η avant premiere της ταινίας «Οικόπεδο 12».

Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Μαρίνος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ειρήνη Κωνσταντίνου κ.ά. σε σκηνοθεσία Κυριάκου Τοφαρίδη. Συμπαραγωγός της ταινίας είναι ο OTE TV.

Μέμος Μπεγνής, Σμαράγδα Καρύδη, Μιχάλης Μαρίνος, Β'ίκυ Βολιώτη, Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: Αγγλικοί δορυφόροι που κάνουν έρευνες από το διάστημα ανακαλύπτουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή των Παλιών Μεταλλείων της Κύπρου. 

Η περιοχή ανήκει στον Κωσταντά Ριζίτη (μέρος της οποίας έχει αγοράσει από τον συνάδελφό του Τουρκοκύπριο Αχμέτ Μπέϊογλου), ο οποίος, μετά τη συνταξιοδότησή του, έχει αποσυρθεί εκεί με τη σύζυγό του Ελλού.

Το ξέσπασμα μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης οδηγεί σε χρεοκοπία τους δύο γιους του ζεύγους, αναγκάζοντάς τους να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στο σπίτι.

Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Κυριάκος Τοφαρίδης, Πάνος Σταθογιάννης.

Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η κυπριακή κυβέρνηση προτείνει στον Κωσταντά να της παραχωρήσει το σπίτι ενώ εκείνος αρνείται πεισματικά. Επιπλέον ο Χασάν Μπέιογλου (κληρονόμος του Αχμέτ) μαζί με δύο Άγγλους πράκτορες κατασκηνώνουν στην αυλή. 

Το σπίτι βρίσκεται σε κατάσταση «εσωτερικής» και «εξωτερικής» πολιορκίας. Το «Οικόπεδο 12» έχει επιλεγεί ως μια από τις 40 ταινίες που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα στα 26α βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα οποία θεωρούνται τα Όσκαρ της Ευρώπης.

Η ταινία θέτει υποψηφιότητα σε 11 κατηγορίες, μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας, Α΄ γυναικείου και ανδρικού ρόλου. 

Δείτε το σχετικό trailer:

{videobox}732sBwrlFKo{/videobox}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here