ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Νέα ρύθμιση του Facebook για την προστασία των παιδιών!

0
152

Μια νέα ρύθμιση του Facebook αφορά τους γονείς και ουσιαστικά την προστασία των παιδιών τους. Σύμφωνα με την νέα αυτή ρύθμιση που θα ισχύσει σε λίγες μέρες, σταδιακά σε όλες τις χώρες, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στους γονείς πριν ανεβάσουν φωτογραφίες των παιδιών τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook και δημοσιεύματα των διεθνών μέσων, πλέον το κοινωνικό δίκτυο θα μπορεί να αναλύει περισσότερο τις φωτογραφίες οι οποίες ανεβαίνουν και να ξεχωρίζει πότε σε αυτές υπάρχουν παιδιά και με αυτόν τον τρόπο θα τους θέτει μια προειδοποιητική ερώτηση πριν αυτές ανέβουν.

Μόλις εντοπίζει μια φωτογραφία, το λογισμικό θα στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους χρήστες ότι οι φωτογραφίες των παιδιών θα αναρτηθούν δημόσια και αν είναι σίγουροι ότι θέλουν να προχωρήσουν.

Αυτό είναι σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως για όσους κατά λάθος προσπαθήσουν να ανεβάσουν μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει ένα παιδί. Έτσι πριν το οριστικό «ανέβασμα» ο χρήστης θα μπορεί να επιβεβαιώσει αν θέλει όντως να την ανεβάσει.

Αποτελεί επίσης ακόμη έναν τρόπο υπενθύμισης στους γονείς ότι υπάρχουν ευαίσθητες φωτογραφίες τις οποίες δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε στο κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα δημόσια και οι φωτογραφίες των παιδιών είναι κάποιες από αυτές.

Εκπρόσωπος του Facebook τονίζει ότι βασικός στόχος του κοινωνικού δικτύου είναι να κρατούνται ασφαλείς όλες οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών και κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις.

Καθημερινά μάλιστα ανεβαίνουν 2 εκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και επόμενος στόχος των υπευθύνων είναι να αποκλείονται αυτόματα από το uploading οι φωτογραφίες με ανάρμοστο περιεχόμενο και όχι να πρέπει κάποιος να τις αναφέρει στο Facebook για να γίνει αυτό.

Επιπλέον το κοινωνικό δίκτυο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές κυρίως για να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση άτομα με ειδικές ανάγκες.

Γι’ αυτό το λόγο ο ιδρυτής του Facebook έφτιαξε ένα ειδικό ερευνητικό τμήμα στο Παρίσι το οποίο ασχολείται μόνο με αυτόν τον τομέα ώστε πολύ σύντομα να γίνουν οι αλλαγές και οι νέες ρυθμίσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here