Σύγκρουση Κορυφής Κώστα Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη.

0
225

Με 10 χρόνια φυλακή απειλεί η Ντόρα όσους μιλήσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την ώρα που ο Κώστας Καραμανλής απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ καταρρίπτει τον μύθο του απορρήτου!

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, στην κρατική τηλεόραση μάλιστα, για το θέμα του απορρήτου στην διερεύνηση του μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα στο να βγούνε όλα», αναφερόμενη στην ανάγκη διατήρησης του «απορρήτου» στην εξεταστική από τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ, διότι «αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα».

«Εκ των πραγμάτων πρέπει να κρατηθούν τα απόρρητα, γιατί αν παραβιαστεί, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή…»…

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όμως στην πρόσφατη ομιλία του στα Ανώγεια, είχε κινηθεί σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.

Όπως ανέφερε στη βαρυσήμαντη παρέμβασή του: «Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως.

Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Δείτε τις παρεμβάσεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here