Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση.

0
512

Ότι θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δις στις τράπεζες, καταλόγισε στην ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις

Να εξηγήσει γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Με το σχέδιό της ΝΔ για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, εξήγησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «οι εισφορές των εργαζομένων πληρώνουν τις συντάξεις αλλά όταν σταματήσουν, πως θα καλυφθούν οι σημερινοί συνταξιούχοι;»

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε πως με αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Αυτό καλύπτεται ή με δημόσιες δαπάνες ή με περικοπές συντάξεων αυτό δηλαδή που ζητούσε το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ.

Με την Ν.Δ. θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά και εξήγησε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

«Είναι δυνατόν η χώρα να φτάσει 4% ανάπτυξη δια μαγείας μέσα σε ένα χρόνο. Θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να πει την αλήθεια, να έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει την 13η σύνταξη.

Να μην λέει ότι θα τη δώσει ΑΝ…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μάλιστα και μικρή αύξηση.

Έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν deals με επιχειρηματικά συμφέροντα

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η ΝΔ έχει «κρυφό πρόγραμμα» και εξαπολύοντας τα «πυρά» του στην ΝΔ, ανέφερε ότι «το χειρότερο είναι ότι μέσα από αλαζονεία και βεβαιότητα ότι οι πρίγκιπες θα επανέλθουν στους θρόνους τους, έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν deals με επιχειρηματικά συμφέροντα», αναφέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και τον τομέα της Υγείας.

«Θέλουν να δώσουν την επικουρική ασφάλιση σε ιδιώτες, έχουν έρθει ήδη σε επαφή με μεγάλους ομίλους για να κάνουν την «μπίζνα». Αν αύριο έχουμε μια ΑΣΠΙΣ και χάσουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι; Δεύτερο deal με κλινικάρχες και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ΝΔ έχει ήδη ντιλάρει για την ΔΕΗ, με βασικό στόχο την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων με αιχμή την αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της επιχείρησης, γι΄ αυτό και την απαξιώνουν δημοσίως».

Η χώρα λεηλατήθηκε από τρείς οικογένειες

«Τρεις οικογένειες στην Ελλάδα είχαν φέρει την χώρα στον γκρεμό, έβαλαν εμάς να διασώσουμε την χώρα και μας φωνάζουν ότι «η χώρα ανήκει σε εμάς» και μας κουνάνε το δάχτυλο, επειδή βγάλαμε την χώρα στο ξέφωτο.

Το κρίσιμο δίλημμα σε αυτές τις εκλογές είναι εάν θα γυρίσουμε ξανά πίσω, σε αυτούς που έφεραν το 83% της φορολογίας και την ανεργία στο 28%. Θα εμπιστευτούμε ξανά αυτούς που μας οδήγησαν τον γκρεμό;»…..είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν μας γύρισαν την πλάτη οι πολίτες, το παιχνίδι είναι ανοικτό

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «την Κυριακή δεν είναι το β΄ ημίχρονο των ευρωεκλογών, είναι ένας άλλος αγώνας και το μόνο σημείο στο οποίο συμπίπτω με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κάλπη θα είναι άδεια το πρωί της Κυριακής και θα γεμίσει από την αρχή.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, μετά από 10 χρόνια ψηφίζουν το κόμμα που θα εφαρμόσει το σχέδιο που έχει στα δικά του συρτάρια και όχι αυτό των δανειστών», κλείνοντας δηκτικά ότι «αν κάποια κόμματα έχουν προγράμματα με αυτά που μοιάζουν με των δανειστώ, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός».

Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από το μνημόνιο

Όσον αφορά τα μέτρα που κλήθηκε να πάρει η Κυβέρνηση του ανέφερε ότι «ο Καραμανλής είδε το «τσουνάμι» και στην μέση της θητείας του έκανε εκλογές και άφησε την χώρα με 24 δις πρωτογενές έλλειμμα, ενώ εμείς έχουμε αποθεματικά 37 δις. Το ίδιο ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε «λεφτά υπάρχουν».

Η Κυβέρνηση Σαμαρά επέβαλε όλους τους σκληρούς φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ και το 83% της φορολογικής επιβάρυνσης. Πότε γέμισε η αγορά με «λουκέτα»;».

Εμείς δεν λέμε ότι τα καταργήσαμε αμέσως, αλλά σταδιακά καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από το μνημόνιο. Εμείς δεν έχουμε ούτε την Λαγκάρντ ούτε τον Ντράγκι ούτε κανέναν άλλον να καθορίζει την δημοσιονομική πολιτική».

Αντί να απολογηθεί για επιστολές που παραχωρούσαν όνομα Μακεδονία σκέτο πουλάει πατριδοκαπηλεία η ΝΔ

Για τι επιστολές Καραμανλής ο κ. Τσίπρας επεσήμανε «αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απολογηθεί για τις επιστολές του Κώστα Καραμανλή που εκχωρούσε από το 2005 το όνομα «Μακεδονία», τις οποίες τις γνωρίζαμε, αλλά δεν θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε, διχάζει τον λαό, κάνοντας πατριδοκαπηλία και ποτίζοντας φαρμάκι τον λαό, τον οποίο έβγαλε στον δρόμο».

Όπως συμπλήρωσε, «εμείς καταφέραμε να έχουμε μια φίλη χώρα που ονομάζεται όχι σκέτο Μακεδονία, αλλά Βόρεια Μακεδονία. Εμείς καταφέραμε να πάρουμε πίσω την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας.

Εμείς καταφέραμε τα ελληνικά αεροσκάφη να επιτηρούν την γειτονική χώρα, ενώ μέχρι πρότινος ήταν τα τούρκικα αεροσκάφη», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλει να κάνει πατριδοκαπηλία και πουλάει εθνικισμό στη νεολαία. Έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο και τον πότισαν με φαρμάκι εθνικιστικό»

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του πρωθυπουργού:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here