Απόπειρα δημιουργίας Δομής στο Καστελλόριζο.

0
429

Ανοιχτή επιστολή προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Βουλευτές.

Γράφει ο Πανταζής Κ. Χούλης Μαθηματικός/Κατασκευαστής Γρίφων, πρώην ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας.

Κύριοι Βουλευτές, κ. Πρωθυπουργέ και κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, σας παρακαλούμε θερμά να προστατέψετε το Καστελλόριζο αντί να προσπαθείτε να το καταστρέψετε.

Πρόσφατα, διαβάσαμε σε άρθρα εφημερίδων πως ο Υπουργός Μετανάστευσης (ο ίδιος που δημιούργησε επεισόδια στην ίδια του την πατρίδα, τη Χίο), επιχειρεί να διχάσει το Καστελλόριζο, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε με κάποιες πιέσεις που ασκήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ Χίος: O «εμφύλιος» για τη νέα Δομή και ο προπηλακισμός του Μηταράκη.

Αυτός λοιπόν ο υπουργός, προφανώς δε γνωρίζει την ακαταλληλότητα για τη δημιουργία, χώρου φιλοξενίας, προσωρινού χώρου για τον ιό, Δομής, ή όπως αλλιώς θέλει να το βαφτίσει.

Όλα ξεκινούν από κάτι μικρό, ώστε να το συνηθίσουν οι νησιώτες, και μετά σιγά-σιγά και «ανώδυνα» το μικρό επεκτείνεται σε κάτι μεγαλύτερο. Τουλάχιστον κάποιοι από εμάς καταλαβαίνουμε πως αυτό θα είναι η αρχή της καταστροφής μας, διότι το Καστελλόριζο (που γράφεται με ΔΥΟ λάμδα όπως η Ελλάδα – παρακαλούμε να το μεταφέρετε και στον κ. Μπαμπινιώτη που το γράφει με ένα, ενώ είχε ισχυρισθεί άλλα όταν ανταλλάξαμε e-mails) δεν έχει τις υποδομές με βάση τον αριθμό κατοίκων του.

Ο κίνδυνος να μην είμαστε πλειοψηφία σε σχεδόν μηδενικό χρόνο είναι ορατός, ενώ για όσους δε γνωρίζουν, υπάρχει και το προηγούμενο γεγονός του 2015 (τότε, οι παράνομοι ήταν τριπλάσιοι σε αριθμό από τους κατοίκους).

Δε θα πάω σε παραδείγματα έλλειψης ευαισθησίας που αφορούν άλλους, αλλά θα τονίσω κάτι πιο άμεσο και προσωπικό. Λόγω αυτοάνουσου νοσήματος (μόλυνση από μυκοτοξίνες σε ακατάλληλο σπίτι – εδώ τίθεται και άλλο ερώτημα, αυτό της οικονομικής κατάστασης των μόνιμων κατοίκων, δεν είναι όμως της παρούσης), επιβάλλεται να κάνω εξετάσεις αίματος κάθε δύο (2) εβδομάδες.

Εδώ κι ένα χρόνο πιέζω όσο μπορώ ώστε να πραγματοποιούνται αυτές στο νησί μας, όχι μόνο για την αποφυγή της δικής μου ταλαιπωρίας, αλλά και όλων των υπόλοιπων κατοίκων.

Αν δε, δεν είχε έλθει κινητή μονάδα γιατρών ακριβώς ένα χρόνο πριν, δε θα είχα διαγνωσθεί εγκαίρως, και αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχα για να γράψω αυτό το κείμενο (τον Ιούνιο του 2019 είχα εισαχθεί επειγόντως στην εντατική του νοσοκομείου Ρόδου για ένα μήνα).

Δυστυχώς, έως σήμερα δεν έχει γίνει ουδεμία κίνηση για να διευθετηθεί αυτό το σοβαρό θέμα. Αναγκαστικά λοιπόν, πηγαίνω στη Ρόδο με ρίσκο και για μένα (αφού ανήκω σε ευπαθή ομάδα), αλλά και για τους κατοίκους (αν γίνω φορέας και επιστρέψω). Άρα, δεν υπάρχει ειλικρινή θέληση για να μας προστατέψετε από το νέο ιό.

Ήδη έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την τελευταία φορά που έκανα εξετάσεις (κάτι συνηθισμένο πια), που σημαίνει πως ακόμα και τώρα δε γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία μου. Εννοείται πως υπάρχουν και άλλοι Καστελλοριζιοί που αντιμετωπίζουν λίγο ή πολύ παρόμοιες καταστάσεις.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Καστελλόριζο: Απετράπη κατασκευή «Δομής φιλοξενίας» στο παρά 1′.

Η κατασκευή «Δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών στο Καστελλόριζο, μπορεί να ακούγεται ως αδιανόητη αφού το νησί έχει λίγες εκατοντάδες Ελληνες κατοίκους και αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει μικρή σημασία για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς «φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα.

Έτσι λοιπόν την περασμένη Τετάρτη 15 Απριλίου ο Δήμος Μεγίστης συγκάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε συνεδρίαση για τις 16/04/2020  με μορφή κατεπείγοντος και θέμα «Κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λόγω πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Με λίγα λόγια την Μεγάλη Εβδομάδα ο δήμαρχος συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο για την δημιουργία «hot spot» στο Καστελλόριζο «κατόπιν πιέσεων».

Η αντιπολίτευση και ένα μέλος τις συμπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και  ψήφισαν αρνητικά, όποτε αρχικά η πρόταση δεν πέρασε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here