Ασφάλεια στις γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς……του Δημήτριου Αγγελίδη, Συμβούλου Ανάπτυξης του Δημάρχου Κηφσιάς.

0
658

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης που πέρασε η πατρίδα μας, αρκετά από τα πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, δεν έχουν πια αυτό το περιεχόμενο. Σε δύσκολες στιγμές, δεν βγάλαμε πάντοτε τον καλύτερο εαυτό μας.

Κλειστήκαμε στον εαυτό μας. Μας ενδιέφερε πρωτίστως τι συμβαίνει στη ζωή μας. Σε εμάς. Στο σπίτι μας. Και ξεχάσαμε να κοιτάζουμε γύρω μας. Δίπλα μας. Τον γείτονα, τον φίλο, τον συμπολίτη.

Ήταν ανθρώπινο, ταυτόχρονα όμως και επώδυνα πραγματικό. Γιατί η κρίση, σύνθετη και πολύ-επίπεδη, δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο.

Έφτασε σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε σπίτι. Μας άγγιξε όλους, λιγότερο ή περισσότερο. Και συνολικά επηρέασε την κοινωνία μας.

Δυστυχώς, ζούμε σήμερα με το αίσθημα ασφάλειας ζητούμενο και όχι δεδομένο. Χάθηκαν οι ανέμελες εποχές, τότε που λίγα πράγματα ήταν επικίνδυνα για τη ζωή  μας.

Η κρίση, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας και ανομίας, γέννησε «τέρατα». Με τα οποία καλούμαστε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να επιβιώσουμε.

Η Κηφισιά μπορεί να δώσει το παράδειγμα και στον τομέα αυτό.

Να ενώσουμε δυνάμεις, όχι μόνο οι δημοτικές παρατάξεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε συνεργασία και με την κεντρική πολιτική εξουσία. Ιδέες υπάρχουν. Διάθεση υπάρχει.

Τι χρειάζεται;

Βούληση, συνεννόηση, συνεργασία. Η διεθνής εμπειρία, αλλά και ιστορικά παραδείγματα, μας δείχνουν ότι, χρειάζεται στην πραγματικότητα να εξαλείψουμε τους λόγους που γεννούν την εγκληματικότητα.

Στη σημερινή, δύσκολη και οριακή συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Δεν είναι εύκολο. Δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειαζόμαστε χρόνο, δουλειά, επιμονή, υπομονή και συνέπεια. Και πάνω από όλα, χρειαζόμαστε καθημερινές δράσεις.

Για να περιοριστεί η εγκληματικότητα. Να επανέλθει ένα μέρος του αισθήματος ασφαλείας που έχει χαθεί. Να είναι έντονη και παρούσα η αστυνόμευση και η φύλαξη. Τόσο των πολιτών όσο και των περιουσιών.

Δεν λένε άλλωστε τυχαία ότι, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Εμείς, σαν κοινωνία, και στον τομέα αυτό, χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Η αστυνόμευση γενικά έχει ατονήσει. Και υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων που φαίνεται να έχουμε συμβιβαστεί. Δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να είναι έτσι.

Όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, και στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας. Ο Γιώργος Θωμάκος και όλοι εμείς, εγγυόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Ασφάλεια στις γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει να πρωτοπορεί, αφού μέσα στο 2019, ο Δήμος μας θα συμπεριληφθεί στους ελάχιστους δήμους της Αττικής που εφαρμόζουν πρόγραμμα βραδινών περιπολιών στις γειτονιές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιά-Νέα Ερυθραία-Εκάλη.

Έχει ήδη επιλεγεί μειοδότης σε μεγάλο διαγωνισμό για υπηρεσίες Ασφαλείας που διεξήχθη στον Δήμο Κηφισιάς. Μέσα στο 2019, πέντε ιδιωτικά περιπολικά και πεζοί φρουροί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στις τρεις πόλεις μας.

Για την ιδιωτική εταιρία φύλαξης έχουν ήδη ενημερωθεί οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Τροχαίας και Ασφάλειας προκειμένου η συνδρομή των ιδιωτικών πεζών φρουρών να λειτουργήσει επικουρικά στην πάταξη παραβάσεων και παραβατικών ενεργειών στον Δήμο Κηφισιάς.

Συνεργαζόμαστε στενά με την Αστυνομία και την Τροχαία Κηφισιάς για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση του Δήμου. Με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, επαναφέραμε το σχετικό τμήμα.

Για να ξαναβρούμε την ηρεμία μας. Και να μπορέσουμε έτσι να σχεδιάσουμε ξανά τη ζωή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here